Vil ha besøk av teltere

GRATIS OVERNATTING: I anledning Teltets dag er Sørlandet Feriesenter på Sandnes i Risør blant de mange campingplassene i landet som er meldt på. Ole Marius Sandnes håper mange tar turen med teltet for å prøve teltlivet. – Det var fått en oppsving de siste årene, sier Sandnes.Foto: Ole Henrik Hansen

GRATIS OVERNATTING: I anledning Teltets dag er Sørlandet Feriesenter på Sandnes i Risør blant de mange campingplassene i landet som er meldt på. Ole Marius Sandnes håper mange tar turen med teltet for å prøve teltlivet. – Det var fått en oppsving de siste årene, sier Sandnes.Foto: Ole Henrik Hansen Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I anledning Friluftslivets år 2015 er Sørlandet Feriesenter blant vertene for Teltets dag.

DEL

Campingplasser vil ha gratis overnatting for teltere fra førstkommende lørdag til søndag.

– Det er i anledning Friluftslivets år, forteller Ole Marius Sandnes på Sørlandet Feriesenter, som er blant fem campingplasser i Aust-Agder som er med på Teltets dag.

– Det som er bra med Teltets dag er at det kan få noen til å prøve ut teltlivet. Det er mange som kanskje ikke ville gjort det ellers, mener Sandnes.

De andre påmeldte campingplassene i fylket er Tingsaker, Hove, Moysand og Skottevik.

Lokale

Ole Marius Sandnes håper også lokale mennesker og familier tar turen til sommeridylliske Sandnes førstkommende helg.

– Det er kanskje ikke så naturlig å dra på camping nærmest i eget nabolag eller kommune, men det kan være en fin start, sier han.

– Det kan også være vel så kjekt for ungene, fremfor å reise flere timer i bil, legger han til.

Sandnes kan fortelle at de på campingplassen har hatt «en god oppsving» fra besøkende i telt de siste årene.

– Mange lengter nok tilbake til det litt enklere, og så er det en mye rimeligere ferie. Det virker også som om ungene synes det er dobbelt så gøy som å sove på hotell, sier han.

Aktiviteter

Det er også meldt fint vær til helgen, noe som uten tvil gjør en teltovernatting langt mer hyggelig.

– Teltet er jo bare til å sove i, og så er det mange muligheter til aktiviteter rundt her om dagen. Vi kommer også til å sette opp noen benker og en grill rundt teltplasser, så vi håper det kommer godt med telt, slik at det kan bli en liten teltlandsby, sier han.

Sørlandet Feriesenter har også en liten utvidelse av Teltets dag. De vil sette opp to telt gratis for to familier fra fredag til søndag.

– Dette skal være selv for dem som ikke har telt. Vi trenger bare en kort begrunnelse på e-post, så velger vi ut to familier, forteller Sandnes.

Artikkeltags