Velforeningen tok saken i egne hender: Hentet opp to båtvrak fra bunn ved Karolina

TRAKTOR OG DREGG: Plastsjekta ble dregget fast og dratt opp av traktor, forteller velforeningsleder Lene Follo.

TRAKTOR OG DREGG: Plastsjekta ble dregget fast og dratt opp av traktor, forteller velforeningsleder Lene Follo. Foto:

Det begynte å haste på Karolina for OSS Vel, men i en barnebursdag ble det klekket ut en plan som skulle få opp de to båtvrakene ved bryggeanlegget.

DEL

De siste dagene er det hentet opp to båtvrak fra bunnen av Sandnesfjorden i Risør ved det kommunale bryggeanlegget på Karolina.

En plastsjekte som skal ha gått ned i fjor vinter og en jolle som skal ha havnet der på et senere tidspunkt.

Leder for Området sør for Sørfjorden Velforening (OSS Vel), Lene Follo, forteller at de var i kontakt med Risør kommune da plastsjekta gikk ned i fjor.

– Vi fikk egentlig beskjed om at de ikke kom til å gjøre noe, så lenge den ikke var til hinder for fortøyning. Det var akkurat passe dypt til at det gikk an å fortøye over den. Heller ikke eier av båten gjorde noe. Noen hadde kappet av fanglinene, for den dro med seg hele bryggen på den siden, sier Lene Follo til Aust-Agder Blad.

Dratt opp med traktor

I november i fjor fikk OSS Vel et tilskudd på 700.000 kroner av Miljødirektoratet for opprusting av badeplassen på Karolina. Anleggsgartnerfirmaet starter med arbeidet i mai, og derfor har det begynt å haste med å få fjernet båtene, for de kommer ikke ned med traktor etter at arbeidet er utført.

PÅ OVERFLATEN: Plastsjekta skal ha sunket i fjor vinter, men først drøyt ett år senere er det oppe fra bunnen, takket være iherdig innsats fra OSS Vel.

PÅ OVERFLATEN: Plastsjekta skal ha sunket i fjor vinter, men først drøyt ett år senere er det oppe fra bunnen, takket være iherdig innsats fra OSS Vel. Foto:

– Vi så litt mørkt på det. Det er synd at det skal ligge båtvrak langs badestranden, mener Follo.

– Vi hadde gitt opp kommunen, men så satt det noen mannfolk i en barnebursdag og fant ut at de skulle prøve. Torsdag tok mannen min og jeg opp jolla, mens det var en gjeng som har dregget i plastsjekta og dratt den opp med traktor lørdag. De holdt på i fem timer, men den gikk opp til slutt, fortsetter Follo.

Ber kommunen betale

De to båtvrakene ligger nå på parkeringsplassen ved Karolina. Follo forteller at de allerede har vært i kontakt med Fie Bil og Båt, som skal frakte båtvrakene til deponiet på Hestemyr.

– Jeg tror vi skal henvende oss til kommunen, så de kanskje tar regningen på søppeldyngen, nå som vi har ryddet opp, sier Follo.

Aust-Agder Blad har ikke lykkes i å få en kommentar fra Risør kommune.

FØRSTE OPP: Etter at plastsjekta gikk ned skal det ha sunket en jolle som ble hentet opp tidligere i uken.

FØRSTE OPP: Etter at plastsjekta gikk ned skal det ha sunket en jolle som ble hentet opp tidligere i uken. Foto:

Tjuvstart på Strandryddedagen

Velforeningslederen mener hevingen av båtvrakene var en god start på Strandryddedagen, som i år skal være i Sandnesfjorden lørdag 4. mai.

– Vi skal ha en aksjon på denne siden av fjorden etter å ha vært på Sild i fjor. Det var mye søppel den gangen og det blir sikkert nok å holde på med i år også, sier hun.

Follo forteller at de planlegger en åpning av «Nye Karolina» rundt sankthans senere i år.

Artikkeltags