Bisan var profesjonell danser i Syria. Nå gleder hun seg til å danse i Risør

Gleder seg: Bisan Mansour har vært profesjonell danser i Syria.

Gleder seg: Bisan Mansour har vært profesjonell danser i Syria.

Av

Når sang i Øst setter opp forestillingen «Der ute – her inne» i helgen, blir det både norsk, filippinsk og arabisk dans. Det gleder Bisan Mansour seg til.

DEL

6. april skal sang i Øst ha nok en forestilling. «Der ute – her inne» er klar til å bli vist frem. Bisan Mansour (36) er en av mange som er med i forestillingen.

Bisan fikk øynene åpne for Sang i Øst via voksenopplæringen ved Risør videregående skole. I forestillingen skal hun både synge og danse, noe hun har holdt på med lenge.

- Jeg kom i kontakt med Sigbjørn, en av lederne, når de kom og snakket om det på VIRK. De lurte på om det var noen av oss som hadde lyst til å være med, noe jeg hadde veldig lyst til, sier Bisan.

– Alt er gøy

Bisan har vært med i to år og hun stortrives. Selv har hun vokst opp i Syria, hvor hun også drev med dans.

- Når jeg bodde i Syria danset jeg med en profesjonell gruppe i flere år, noe som var veldig gøy. Vi fikk reise veldig mye, og hadde opptredener i Syria og i utlandet. Jeg elsker å danse, så det er noe jeg trives veldig med, sier Bisan.

Det er mange mennesker fra forskjellige kulturer som er med i forestillingen. Bisan forteller at det har hjulpet henne veldig å være med her. Hun lærte språk mye fortere, og fikk mange gode venner.

- Alt er gøy. Å være med ungdommer, barn, og alle de hyggelige voksne er fantastisk. Jeg lærer også utrolig mye, spesielt i begynnelsen. Når jeg startet her kunne jeg bare engelsk. Men å lære norske sanger hjelper meg veldig mye, sier Bisan.

Arabisk, filippinsk, norsk

Bisan gleder seg veldig til å vise frem hva de har jobbet så mye med, og hun er veldig takknemlig for at hun har fått denne muligheten i Risør.

- Vi har jobbet mye med alt, så da blir det ekstra gøy å vise det frem. Jeg skal være med å vise frem både filippinsk, arabisk, og norsk dans. Jeg er veldig glad for vi har denne muligheten her i Risør, sier Bisan.

Det er mange forskjellige nasjonaliteter og kulturer i gruppa. Men selv om språket er ulikt, kan alle kommunisere gjennom musikk og dans.

Det er forestillinger hele helgen, og du vil ha mulighet til å få med deg dette både på lørdag og søndag.

Artikkeltags