Den glemte scenen

SQUARE ONE: Asle Helseth fra det tidligere Tvedestrand- og notoddenbandet Square One.

SQUARE ONE: Asle Helseth fra det tidligere Tvedestrand- og notoddenbandet Square One.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det gikk over all forventning da RaSR spilte i Kunstparkens bakgård i helgen. Vokalist Rune Hansen, kaller scenen for «Risørs storstue».

DEL

I vind og kulde spilte Risør, Tvedestrand og Notodden-bandet RaSR for både turister og lokalinnbyggere, lørdag kveld. Rundt 150 møtte opp til konserten, noe vokalist Rune Hansen, er storfornøyd med.

– Det var over all forventning. Tross at overskyet og vindfullt vær, ble det en fantastisk stemning utover kvelden, sier Hansen.

RaSR er en sammenslåing av risørbandet Rollers og Tvedestrand- og notoddenbandet Square One. Bandet ble etablert i 2013.

Vanskelig oppstart

– En stund etter at trommeslageren i Square One, Jarl Abrahamsen døde, ønsket vi alle å lage et band sammen igjen. Jeg og Per Christen Stiansen i Rollers har spilt med Square One i mange år, så vi følte det var naturlig, sier Hansen.

Han forteller om en vanskelig periode med oppstart av nytt band uten Abrahamsen.

– Det var absolutt utfordrende, både å finne en ny dynamikk i bandet musikalsk, og å kjenne på hvor rart det var å ikke ha Jarl der. Savnet etter ham er der naturligvis fortsatt, men bandet handler også om å komme videre, sier Hansen.

Nå er de alle så samspilte og rutinerte at øving ikke var nødvendig før lørdagens konsert, tross at det hadde gått åtte måneder siden sist de spilte sammen.

En skjult perle

Konserten fant sted rett bak Kunstparken i Risør. En scene som Hansen synes det er veldig synd at ikke blir brukt mer.

– Den er så å si ikke i bruk, og det er helt ubegripelig. Når det kommer til utescener på land, er dette Risørs storstue, sier Hansen.

RaSR har ingen klare planer videre, og blir beskrevet som å være 100 prosent musikkgledebasert. Vanligvis har de en liten turné i Stavangerområdet om høsten, men ingenting er planlagt per i dag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken