Gå til sidens hovedinnhold

Seieren glapp med minst mulig margin: – Men vi har følelsen av seier

Risør Seilforening klatret to plasser i sammendraget.

Etter å fulgt opp seieren i åpningsrunden i Sandefjord i juli med å bli nummer tolv i Larvik forrige måned, var Risør Seilforening tilbake i seierskampen i tredje runde av 1. divisjon i Norsk Seilsportsliga i Florø i helgen.

Risør-laget besto av Tomas Mathisen, Morten Røisland, Erik Nilsen og Eirik Olav Mo Wroldsen.

Det endte til slutt med en andreplass bak Kongelig Norsk Seilforening (KNS). Lagene hadde lik poengsum og like mange første- og andreplasser, så ble det avgjort på hvem som vant sist. Dermed ble det KNS.

– Men vi har følelsen av seier. Alle var kjempeflinke og seilte bra, sier Tomas Mathisen.

Lite vind gjorde at det meste av lørdagen gikk til å vente på naturkreftene, men det ble én seilas utpå kvelden. Der vant Risør i sitt felt.

Søndag åpnet Risør med å bli nummer to, før de vant i tre av de fire neste seilasene.

– Det var fralandsvind helt inntil land, så det var store skift og trykkforskjeller, men vi startet bra og hadde fin fart, sier Mathisen om søndagens seilaser.

Neste og siste runde i Seilsportsligaen går i Moss i starten av oktober. Risør klatret fra femteplass og på tredjeplass i sammendraget bak KNS og Stavanger etter helgens andreplass.

Risør rykket rett opp fra 1. divisjon i 2017 og gikk rett til topps i Eliteserien på første forsøk. Det sikret også deltakelse i europacupen Champions League, men seilforeningen valgte å trekke laget sitt ettersom laget var blitt redusert gjennom vinteren. I 2019 fikk Risør det også tøft i Eliteserien, og turen gikk ned i 1. divisjon, men mange fikk prøve seg i J/70-klassen for første gang.

I fjor gjorde myndighetenes koronarestriksjoner at det ikke ble seilt en eneste runde i Norsk Seilsportsliga.

Risør Seilforening arrangerte klubbmesterskap for båtklassen 12,5 kvm. krysser i helgen. Etter fire seilaser var det Richard Voss og Kjell Christiansen som kunne juble for seier. Werner Pedersen og Christian Axelsen fulgte kun ett poeng bak, mens tredjeplassen gikk til Nina Gresvig og Dan Foss. Totalt åtte båter deltok.

Kommentarer til denne saken