Birkenes overrasket i helgen og fikk med seg 2-2 og ett poeng fra bortekampen mot Øyestad. Dermed er Birkenes oppe på fire poeng, mens Risør fremdeles ligger sist med ett poeng før grønntrøtene tar turen til Birkenes for serieavslutningen fredag kveld.

Birkenes har elleve færre minusmål bedre forskjell enn Risør. Det betyr at Risør – som har scoret tolv mål på 13 kamper i år – må vinne med seks mål eller mer for å gå forbi Birkenes og sikre plassen på egen hånd.

I praksis er Risør nå avhengige av hjelp for å overleve. Det er likevel ingen grunn til å henge med hodet for Risør, for det går veien i tredjedivisjon. Rykker ingen lag fra Agder ned fra tredjedivisjon, vil også sisteplassen i avdelingen til Risør gi fornyet spill i femtedivisjon neste år.

Nedrykksplasserte Bryne 2 jakter på Kristiansand-lagene Donn og Start 2 for å redde plassen, men tapte sin kamp i helgen. Jæren-laget har nå henholdsvis fem og seks poeng opp til Donn og Start 2 når bare to serierunder gjenstår. Bryne 2 har tabelltreer Viking 2 på hjemmebane i neste kamp.

Risør ligger sist i femtedivisjonsavdelingen, men Grane, Express 2 og Randesund 2 har trukket sine lag.