Skansen blir teaterets hus

Satser på god dugnadsånd: Fra venstre, Jon Gløersen, Ola Sigmundstad, Lars Grønvold, Sharon Gløersen og Inger Johanne Færsnes Aanonsen. Foto: Christina Tveit

Satser på god dugnadsånd: Fra venstre, Jon Gløersen, Ola Sigmundstad, Lars Grønvold, Sharon Gløersen og Inger Johanne Færsnes Aanonsen. Foto: Christina Tveit

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Endelig får de sitt helt eget tilholdssted i Risør. Nå vil Barne- og Ungdomsteateret gjøre huset til sitt.

– Dette er vi utrolig glade for og vi gleder oss til å komme i gang med planene vi har for huset, sier instruktør i Ungdomsteateret, Sharon Gløersen.

Mandag kveld var styret samlet for å legge planene for husets framtid. Gleden over å ha fått et sted de kan kalle sitt er stor.

Viktig link

– Vi kommer til å fortsette å øve i Risørhuset, men vi har savnet et sted hvor vi kan ha samlinger og hvor vi kan oppbevare kostymer, sminke og utstyr, sier Gløersen.

Ifølge kultursjef Jorunn Bøe har det vært en del av handlingsprogrammet at de to aktørene skal få disponere Skansen.

– I utgangspunktet ønsket de å disponere museet, men man har sett at linken mellom Skansen og Risørhuset er viktig. Det var blant annet tidligere rådmann Odd Eldrup Olsen svært opptatt av, sier Bøe.

I økonomiplanen er det også satt av 200.000 kroner til å pusse opp bygget. Disse pengene håper teateraktørene de skal klare å strekke langt.

Black-Box

– Planen er å rive ned veggene i midterste etasje og lage en «Black-Box». Vi regner med vi skal få gjort jobben med endel dugnadsinnsats, sier instruktør i Ungdomsteateret, Ola Sigmundstad.

I kjelleren vil de to teatergruppene ha kostymelager, sminke og oppbevaring av utstyr.

– Vi har hatt et stort behov for lagringsplass, men ser også at det kommer til å bli veldig fint å ha et sted hvor barna og ungdommene kan oppholde seg, sier Sigmundstad.

Styremedlem, Inger Johanne Færsnes Aanonsen (16) tror Skansen vil bli mye brukt.

– Vi trenger et sted som dette, så det er helt supert at vi nå kan gjøre dette til vårt, sier Inger Johanne.

Barneteateret opp og går

Barneteateret starter i høst opp igjen etter ett år i dvale.

– Vi kommer til å bruke huset både som øvingslokale og til å sette opp forestillinger, sier Windtwood som vil operere alene som instruktør.

– Det blir fint å ha et fast sted å være og jeg ser fram til å komme i gang igjen, sier Windtwood.

Artikkeltags