Ånon (15) vant NM-medalje

MED EDELT METALL: Ånon Flåta (til høyre).

MED EDELT METALL: Ånon Flåta (til høyre). Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Det gikk over all forventning, sier Ånon Flåta (15) etter å ha tatt bronse på jaktstarten under NM i rulleskiskyting.

DEL

Ånon Flåta gikk inn til en åttendeplass på lørdagens sprint, men helgens høydepunkt under NM i rulleskiskyting kom jaktstarten søndag ettermiddag. Der tok 15-åringen fra Gjerstad bronsemedaljen.

– Jeg var fornøyd med farten på lørdag, men skytingen var ikke god nok. Jeg hadde et lite håp om at det skulle bli bedre på jaktstarten. Kroppen fungerte enda bedre og skytingen ble litt bedre, så da gikk det bedre. Det gikk over all forventning, sier Ånon Flåta til Aust-Agder Blad på lagbussen på vei hjem fra Vik i Sogn.

Flåta, som går i 17-årsklassen, var usikker på nivået og hadde ikke andre målsettinger om å gjøre sitt beste.

I høst ble Abel ungdomsskole og Gjerstad byttet ut med Norges Toppidrettsgymnas på Geilo. Der er planen at Flåta skal bli en enda bedre skiskytter.

– Jeg trives veldig godt på Geilo. Jeg startet i starten av august og har hatt en enorm fremgang fysisk. Det var moro å få til to gode løp denne helga, sier Flåta.

I 17-årsklassen gikk også Gjerstad-gutten Kristian Aasbø. 16-åringen ble nummer 31 på lørdagens sprint, før han fulgte opp med en 22.-plass på jaktstarten. I høst startet Aasbø på skiskytterlinjen ved Sirdal videregående skole.

Artikkeltags