Ånon (19) har testet seg mot verdenseliten og Norges beste: – Det føles ganske bra

I STØTET: Ånon Flåta har fått fine plasseringen i svært hard konkurranse i de fire første rennene for sesongen. Om snaut to uker starter norgescupen på Lygna.

I STØTET: Ånon Flåta har fått fine plasseringen i svært hard konkurranse i de fire første rennene for sesongen. Om snaut to uker starter norgescupen på Lygna. Foto:

Ånon Flåta (19) starter juniorsesongen med en god følelse etter knalltøff konkurranse og for å ha slått en regjerende verdensmester.

DEL

Ånon Flåta har gått sine første fire renn for sesongen – og den lovende skiskytteren fra Gjerstad har neppe hatt hardere konkurranse.

For to uker siden gikk Flåta sammen med verdenseliten på Sjusjøen, mens han i helgen har gått i seniorklassen i norgescupen på Geilo.

– Det kjennes egentlig ganske bra ut. Det er ikke helt topp fysisk ennå, men det er fortsatt tidlig i sesongen. Det er lenge siden jeg har gått renn, så det tar tid å vende seg til å disponere løpene, sier Ånon Flåta til Aust-Agder Blad.

Slo verdensmester

På sprinten på Sjusjøen ble Flåta nummer 49 av 140 deltakere – og havnet dermed foran blant andre norske landslagets Erlend Bjøntegaard, den italienske verdensmesteren (!) Dominik Windisch og OL-medaljevinner Lukas Hofer fra Italia. I tillegg var Flåta nest best av samtlige deltakere i 2000-kullet.

På den påfølgende fellesstarten på Sjusjøen kom han på 61. plass av 75 deltakere i B-feltet, der han gikk mot blant andre den regjerende verdensmesteren på øvelsen, nevnte italienske Windisch.

I norgescupen på Geilo i helgen åpnet han med 35. plass av 95 deltakere på sprinten i seniorklassen. Flåta hadde ett bom og drøyt to minutter opp til vinneren, 22 år gamle Jørgen Brendengen Krogsæter fra Ullensaker Skiklubb.

Ånon Flåta fulgte opp med en 41. plass på fellesstarten med fem bom. Gjersdølingen var drøyt fire minutter bak vinneren, 27 år gamle Tore Leren fra Vingelen IL.

Ser fram til junior-NC

Flåta regner vinterens første fire renn først og fremst som trening, i tillegg til å få kjenne på seniornivået.

– Det var veldig gøy. Du ser ikke på det som noe annerledes. Du gjør de samme forberedelsene og akkurat det samme som tidligere, bortsett fra at det var et knepp opp i motstand, sier Flåta.

Nå ser han fram til å komme i gang med juniorsesongen, som åpner på Lygna om snaut to uker.

– Det blir godt å komme ordentlig i gang, for sommeren og høsten er lang. Nå har jeg gått fire renn før det starter, så jeg er forberedt på det som kommer og sett nivået, sier Flåta.

Flåta, som fylte 19 år i oktober, er blant de yngste skiskytterne i den utvidede 20-22-årsklassen. Han svarer «godt spørsmål» når han blir spurt om hvor bra han kan gjøre det i vinter.

– På en veldig god dag når alt virkelig klaffer kan jeg være topp fem, men ellers håper jeg å være topp 15–20. Den klassen er ganske tøff. De eldste er født i 1998. Det blir en duell med de andre som er født i 2000, sier Flåta.

Artikkeltags