Flåta med strålende VM-søknad: Smadret konkurrentene i mønstringsrenn

TIL TOPPS: Ånon Flåta tok en suveren seier på Lygna i VM-mønstringsrennet lørdag.

TIL TOPPS: Ånon Flåta tok en suveren seier på Lygna i VM-mønstringsrennet lørdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ånon Flåta (18) fra Gjerstad skjøt fullt hus og vant med nesten ett minutt.

DEL

Ånon Flåta håper å gå seg inn i landslagets tropp som reiser til Osrblie i Slovakia for junior-VM, som holdes i månedsskifte mellom januar og februar senere i vinter.

Gjerstad-skiskytteren la inn en fantastisk søknad med seier på normaldistansen under VM-mønstringsrennet på Lygna lørdag. Han skjøt 20 av 20 (!) og vant 19-årsklassen med nesten ett minutt ned til nummer to.

Flåta, som går på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) på Geilo, har i flere sesonger hevdet seg i norgestoppen i sin årsklasse. I september tok 18-åringen bronse på fellesstarten under NM i rulleskiskyting på Gautefall.

Søndag er det sprint for Flåta og de andre skiskytterne. Han har også mulighet til å vise seg frem under norgescupen første helgen i januar, før troppen tas ut.

I 18-årsklassen gikk Lars De Bartolo (17) fra Gjerstad inn til en fin ellevteplass med bare to bom. I samme klasse fulgte sambygding Magnus Aasbø (16) på 45. plass etter tolv bom.

Ingrid Emblem Holte (17) kom på 18.plass med åtte bom i kvinnenes 18-årsklasse.

Langrennsløper Cecilie Wasler Fone (16) gikk for øvrig VM-mønstringsrenn på Hovden, men røk ut med en 65. plass i prologen. Fone var blant de yngste løperne i 19-20-årsklassen. Sprintkometen Kristine Stavås Skistad, som ble nummer to i prologen, vant finalen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken