Gjersdølinger overrasker og imponerer: – Miljø har like mye å si som fasiliteter

KLARE FOR NM: Gjerstad IL stiller med hele fem skiskyttere på NM i rulleskiskyting på Gautefall. Fra venstre: Lars De Bartolo, Ånon Flåta, Ingrid Emblem Holte, Kristian Aasbø og Magnus Aasbø.

KLARE FOR NM: Gjerstad IL stiller med hele fem skiskyttere på NM i rulleskiskyting på Gautefall. Fra venstre: Lars De Bartolo, Ånon Flåta, Ingrid Emblem Holte, Kristian Aasbø og Magnus Aasbø.

Artikkelen er over 2 år gammel

Gjerstads fem junior-skiskyttere får trolig en liten hjemmebanefordel når NM går på Gautefall i helgen.

DEL

Gjerstad IL har verken fasiliteter eller en lang skiskytterhistorie som skulle tilsi det, men for andre sesong har det lille idrettslaget med seg fem skiskyttere i norgescup og norgesmesterskapet på juniorsiden.

Kvintetten Ingrid Emblem Holte, Lars De Bartolo, Magnus Aasbø, Kristian Aasbø og Ånon Flåta er allerede klare for helgens NM i rulleskiskyting på Gautefall i respektive klasser.

– Det er fantastisk bra. De fem siste løperne som har gått inn i juniorklassen har alle fortsatt. Det er ikke så vanlig, og vi er en klubb uten spesielle fasiliteter for skiskyting. Vi har to blinker på en myr på Fiane, to privat på Gryting og én på Holte, sier lederen i skiskyttergruppen til GIL, Jan Kenneth De Bartolo.

Fasiliteter eller miljø

Flåta har markert seg med de to siste sesongene med flere medaljer i NM og pallplasseringer i norgescupen. I fjor ble Flåta nummer fire sammenlagt i norgescupen i 18-årsklassen.

– Vi har et miljø som har like mye å si som fasiliteter, påpeker Jan Kenneth De Bartolo.

Gjerstad-skiskytterne, som alle går på skigymnas, har imidlertid fått nyte godt av anlegget hos NM-vertene på Gautefall. Utøverne gleder seg stort.

– Jeg har jo trent der et par ganger, så jeg er veldig godt kjent i løypene, og så blir det forhåpentligvis noen ekstra tilskuere som alltids er gøy, sier Ingrid Emblem Holte.

Medaljehåp

– Jeg har gledet meg lenge. Jeg har gode forutsetninger til å gjøre det bra siden jeg kjenner løypa godt og har gått her mange ganger, sier Magnus Aasbø, som med god skyting håper å klare topp 15 en av dagene.

De andre sier at de bruker NM som trening til viktigere renn som kommer i sesongen. Flåta var nær medalje på NM i rulleskiskyting i fjor med femteplass på både sprint og fellesstart i Sirdal. I 2016 ble det bronse for Flåta på jaktstarten i Vik i Sogn.

– Målet mitt er egentlig bare å få to gode hardøkter. Medalje hadde selvfølgelig vært moro, men for meg har det ikke så mye å si siden dette er rulleski og det store målet kommer til vinteren, forteller 18-åringen.

Hjemmebanefordel

I tillegg til å kjenne løypene godt, vil Gjerstads skiskyttere trolig få god støtte fra tilskuere som tar turen fra Gjerstad for å se de fem utøverne og store seniorprofiler som Marte Olsbu, Tiril Eckhoff, Tarjei Bø og ikke minst Johannes Thingnes Bø.

– I tillegg til familie og venner, vet jeg at det kommer andre fra Gjerstad bare for å oppleve NM. De går i vante omgivelser med mye publikum, sier Jan Kenneth De Bartolo fra GIL.

Det blir utøvere fra 17-årsklassen og oppover, og det er ventet opp mot 300 deltakere. Det er sprint lørdag og fellesstart søndag. Naboklubber som Sannidal, Froland og Drangedal stiller også med utøvere.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken