Slik gikk det for skiskytterne: Karrierens beste skyting, litt tung kropp og positive tanker

PÅ LYGNA: Gjerstad hadde seks skiskyttere på Lygna i helgen. Fra venstre: Ånon Flåta, Kristian Aasbø, Håvard Såghus Winterkjær, Kristian Aasbø, Lars De Bartolo og Ingrid Emblem Holte.

PÅ LYGNA: Gjerstad hadde seks skiskyttere på Lygna i helgen. Fra venstre: Ånon Flåta, Kristian Aasbø, Håvard Såghus Winterkjær, Kristian Aasbø, Lars De Bartolo og Ingrid Emblem Holte. Foto:

Seks gjersdølinger gikk norgescup og mønstringsrenn på Lygna i helgen.

DEL

Den ordentlige sesongstarten for landets skiskyttere i junioralder gikk på Lygna i helgen. På startstreken sto også seks skiskyttere fra Gjerstad.

I norgescupen i 20-22-årsklassen gikk Ånon Flåta (19) inn til 21. plass med totalt tre bom og nesten seks minutter opp til vinneren på lørdagens normaldistanse, før Flåta ble nummer 33 på søndagens sprint med tre bom og tre og et halvt minutter til vinneren.

– Det var en helt OK helg for min del. Jeg skulle gjerne sett at jeg hadde ett treff til lørdag og minst to til søndag, men det er godt å være i gang. Endelig var det renn for oss juniorene også. Jeg satser på å heve meg noen hakk før norgescupen på Oppdal over nyttår, sier Flåta til Aust-Agder Blad.

I samme klasse kom Kristian Aasbø (19) på 53. plass med totalt åtte bom på normaldistansen. På sprinten ble Aasbø nummer 45 med to bom og drøyt fire minutter opp til vinneren.

– Jeg er ikke helt fornøyd med helgen. Jeg fikk en opptur på skytebanen søndag, men formen er et stykke unna, sier Aasbø til Aust-Agder Blad.

Bestenotering på standplass

I de yngre juniorklassene ble det gått mønstringsrenn samme sted. I 19-årsklassen gikk Magnus Aasbø (17) inn til 21. plass med fire bom og drøyt fem minutter opp til vinneren. På sprinten kom lillebror Aasbø på 29. plass med tre bom og drøyt fem minutter til førsteplass.

– Jeg er godt fornøyd med skytingen på lørdagens normal med 16 treff, som er ny karrierebeste. Sju treff på sprinten er et OK resultat. Jeg har litt å gå på i den fysiske delen, men alt i alt var det gøy å konkurrere mot de beste i landet igjen. Gøy med god skyting, sier Aasbø til Aust-Agder Blad.

I samme klasse kom Lars De Bartolo (18) på 39. plass med totalt ni bom og drøyt ni minutter opp til vinneren på normalen, før De Bartolo ble nummer 34 med fire bom og snaut seks minutter til førsteplass på sprinten.

– Det var ikke særlig bra for min del. Det har vært litt mye trening i det siste, så det førte til en litt tung kropp. Skytingen var rett og slett for dårlig. Men jeg tar helgen rett og slett som trening, oppsummerer De Bartolo.

Tar med det positive

I kvinnenes 19-årsklasse gikk Ingrid Emblem Holte (18) kun søndagens sprint. Gjersdølingen kom på 21. plass med to bom og drøyt fire og et halvt minutter opp til vinneren.

– Det var en hard start på sesongen for min del, men det er godt den ikke er helt i gang ennå. De viktigste rennene starter ikke før i januar, så jeg har fortsatt en liten måned til jeg bør være klar, men jeg tar med meg det positive med skytingen fra helgen renn, sier Holte.

Håvard Såghus Winterkjær (16) kom på 39. plass med elleve poeng på normaldistansen, mens han kom på 32. plass på sprinten med seks bom – derav fem på første skyting – og med drøyt åtte og et halvt minutter til førsteplass.

– Jeg er helt OK fornøyd med helgen. Det var mye som kunne vært gjort annerledes og bedre, men jeg tar med de gode og positive tingene. Jeg tar det som god trening frem til norgescupen begynner på nyåret, sier Winterkjær.

Allerede første helg etter nyttår venter norgescupen på Oppdal.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken