Trivselsledere ved Risør-skolene fikk arbeidsmiljøpris: – Har gjort friminuttene bedre

Wenche Karlsen, Amra Cemalovic, Rannveig Hansen og Trine Mykland mottok prisen av ordfører Per Kr. Lunden. Nina Lindland Risholt fra Hope skole kunne ikke være med.

Wenche Karlsen, Amra Cemalovic, Rannveig Hansen og Trine Mykland mottok prisen av ordfører Per Kr. Lunden. Nina Lindland Risholt fra Hope skole kunne ikke være med.

Artikkelen er over 1 år gammel

Ble hedret av ordføreren i årets siste bystyremøte.

DEL

Ordfører Per Kr. Lunden delte torsdag ut årets arbeidsmiljøpris. Den gikk til det såkalte Trivselslederprogrammet, som bidrar til bedre samhold og et tryggere skolemiljø for elevene.

Det var Amra Cemalovic og Wenche Karlsen, begge ved Risør barneskole, samt Rannveig Hansen og Trine Mykland fra Søndeled skole, samt Nina Lindland Risholt fra Hope skole som ble tildelt prisen.

Sistnevnte kunne ikke være til stede ved utdelingen av prisen.

Være en positiv bidragsyter

Ordfører Lunden fortalte at programmet gir tryggere skolemiljø gjennom organisert aktivitet i friminuttene.

– To ganger i året holdes det et nominasjonsvalg av elever som skal få mulighet og opplæring i å være trivselsleder. Programmet hjelper til med å utvikle barns lederegenskaper og barns mulighet til å være en positiv bidragsyter som er med på å skape et inkluderende skolemiljø for alle, ifølge ordføreren.

De voksne trivselslederne ved hver av skolene er selv kurset i TL-programmet. De planlegger, lærer opp, informerer, følger elevene til kurs og støtter elevene i hverdagen med å gjennomføre sine tildelte arbeidsoppgaver som trivselsledere, heter det fra ordføreren.

Bedre friminutt

Lunden pekte på at programmet har ført til at friminuttene har forandre form.

– Gjennom organisert aktivitet ledet av barn som har lært å inkludere andre, er det lett for alle å finne noe og gjøre i et friminutt hvor man kanskje ellers ikke hadde hatt noe å gjøre eller noen å være sammen med. Det er alltid noen som står klar til å inkludere og invitere til lek.

Artikkeltags