Tidligere rektor: Det mest tullete jeg har hørt på lenge

Kritisk: En sammenslåing av administrasjonen ved Risør ungdomsskole (bildet) og Risør barneskole er en dårlig idé, mener innsenderen. Foto: ARkiv

Kritisk: En sammenslåing av administrasjonen ved Risør ungdomsskole (bildet) og Risør barneskole er en dårlig idé, mener innsenderen. Foto: ARkiv

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Svein Tore Stiansen er ikke nådig i kritikken.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.LESERINNLEGG: Jeg har lyst til å slå fast med det samme. Dette er det mest tullete og lite gjennomtenkte forslag jeg har hørt på lenge når det gjelder skolesystemet i Risør.

Risør kommune har hatt erfaring med felles rektorer for skoler tidligere. Rektor ved Risør barneskole var i flere år også rektor for Hope skole. Dette fungerte ikke godt nok, og det ble som tidligere, egne rektorer for hver skole.

Tåpelig

Rektor ved Risør ungdomsskole har i en periode også vært rektor for VIRK. Dette var heller ikke et godt alternativ og ble avsluttet, og det er nå egne rektorer ved disse to enhetene.

Hvorfor skal det da gjøres et nytt forsøk med å slå sammen administrasjonen ved de to største skolene i Risør? Det er ikke nødvendig å gjøre samme feil flere ganger! Argumentet som ble brukt i Aust-Agder Blad var at nå var sjansen der fordi en inspektør skulle ha permisjon. Et utrulig dårlig argument. Denne inspektøren har vel krav på å komme tilbake i sin stilling etter permisjonen? Her er det lover og reguleringer.

Det viktigste argumentet mot dette (tåpelige) forslaget er at det vil aldri bli en skole. Til det er de fysiske avstandene for store. Kollegiene vil ha sine arbeidsplasser og fellesarealer hver for seg. Rektoren vil måtte pendle mellom skolene og vil ikke være tilgjengelig for sine ansatte akkurat når det kan være krevende. En naturlig bivirkning er frustrerte ansatte og kanskje frustrerte foreldre.

Trekk forslaget

Risør kommune har, tror jeg, en visjon om å skape et best mulig arbeidsmiljø for sine ansatte, og et godt, trygt miljø for elevene. Det blir i hvert fall ikke resultatet med denne foreslåtte endringen.

Økonomiske innsparinger? Ja kanskje. Men ikke sikkert. Det spekuleres kanskje i å ha en felles kontoransatt? Det forringer miljøet ved begge skolene. Har Rådmannen kanskje en annen og skjult agenda?

Måten dette forslaget ble presentert for skolen gir grunnlag for mange spekulasjoner. Ingen av rektorene eller andre på skolene var informert om forslaget slik jeg har forstått det. Det i seg selv vitner om slett politisk/administrativt arbeid.

Nei, kjære Rådmann. Trekk forslaget. Sats på skolene. Gi administrasjonene ved hver skole gode arbeidsforhold slik at de kan motivere og stå på for sin skole, med gode resultater for elevene og med et godt skolemiljø uten mobbing. Dette vil igjen gi gode fornøyde dyktige medarbeidere. Rådmannens forslag slik jeg kjenner det, splitter de to skolemiljøene.

Svein Tore Stiansen, tidligere rektor ved både barne- og ungdomsskolen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken