Kjære deg som snart skal begynne på skolen. For tredje år på rad vil jeg veldig gjerne si deg en ting, her i avisa. Det er ganske fantastisk egentlig. Du kan nemlig bli en ekte superhelt. Du trenger ikke kostyme engang. Og superhelter, de trengs. Det skal være sikkert.

Noen gruer seg

Det er nemlig sånn at noen barn gruer seg veldig til å gå på skolen.  Det kan være mange grunner til det.  Jeg blir skikkelig lei meg når jeg tenker på det. 

Noen barn synes  det er litt vanskelig å sitte stille.

Noen barn synes noen fag er ganske vanskelige.

Noen barn skulle helst ønske at de gikk i en annen klasse fordi de egentlig kjenner flere av barna som går der.

Noen barn vil kanskje heller være hjemme og passe litt på mammaen eller pappaen sin som er syk eller kanskje trist for noe. Og, dessuten! Noen barn gruer seg til å gå på skolen fordi de blir mobbet av andre barn. Det er så dumt. Det er så urettferdig.

Alle har rett til å ha det bra på skolen

Å ha det bra på skolen er kjempeviktig og noe alle har rett til! Vet du om noen som blir mobbet? Da kan du være en ekte superhelt eller ekte superheltinne. Her er oppskriften, som ikke er hemmelig i det hele tatt:

En magisk superheltoppskrift

1. Si ifra til de som mobber at det ikke er greit at de plager andre. Ta gjerne med deg en venn hvis du synes det er litt skummelt å gjøre det alene.

2. Si ifra til noen voksne. Det er nemlig voksnes jobb å hjelpe til med ting som dette.

3. Se rundt deg i klasserommet og i skolegården. Er det noen som kanskje trenger en venn eller to? Gå bort til dem og spør om de vil være sammen med deg. Det gjør ingenting om du ikke kjenner dem fra før av. En superhelt bryr seg nemlig ikke om sånne detaljer!

Jeg tror på deg!

Masse lykke til med å bli en superhelt eller superheltinne. Jeg kjenner at jeg allerede nå er skikkelig stolt og imponert over deg. Du er en sånn person som alle voksne og barn burde se opp til og beundre.  Hilsen: