Slik gikk norgescupen på «hjemmebane» for Gjerstads skiskyttere

GJERSDØLINGER PÅ GAUTEFALL: Fra venstre: Håvard Såghus Winerkjær, Ånon Flåta, Kristian Aasbø, Magnus Aasbø, Lars De Bartolo og Ingrid Emblem Holte.

GJERSDØLINGER PÅ GAUTEFALL: Fra venstre: Håvard Såghus Winerkjær, Ånon Flåta, Kristian Aasbø, Magnus Aasbø, Lars De Bartolo og Ingrid Emblem Holte. Foto:

Flere brukte søndagens jaktstart på Gautefall til å klatre på resultatlisten.

DEL

De seks juniorskiskytterne til Gjerstad var ikke langt hjemmefra da de i helgen deltok i norgescupen på Gautefall.

I 20-22-årsklassen ble Ånon Flåta nummer 30 på lørdagens sprint etter to bom og med snaut åtte minutter opp til vinneren. På søndagens jaktstart gikk Flåta, som er blant de yngste deltakerne i den nyutvidede klassen, svært godt og klatret helt opp til en 14. plass etter 18 av 20 treff.

I samme klasse ble Kristian Aasbø kom på 41. plass på sprinten med to bom. Aasbø var nummer 42 etter søndagens jaktstart, der det ble for mange bom med ti i tallet.

Gikk seg opp til topp 20

Magnus Aasbø i 19-årsklassen ble nummer 25 på sprinten etter tre bom, men han gikk seg fint opp på jaktstarten og kom på 19. plass etter fem bom. I samme klasse ble Lars De Bartolo nummer 35 med fem bom på sprinten, før han kom inn til 41. plass på jaktstarten etter elleve bom.

I kvinnenes 19-årsklasse kom Ingrid Emblem Holte på 24. plass på sprinten med fire bom, før hun gikk seg fint opp til en 18. plass på jaktstarten etter fem bom.

Håvard Såghus Winterkjær åpnet med å bli nummer 49 i 17-årsklassen etter seks bom, før gikk seg opp til 32. plass på søndagens jaktstart etter fem bom.

GIL-duo i Holmenkollen

Gjerstad stilte også med to skiskyttere i knalltøff konkurranse i Kvalfossprinten i Holmenkollen i helgen.

På lørdagens sprint gikk Endre De Bartolo inn til 38. plass i 15-årsklassen med to bom og snaut tre og et halvt minutter opp til førsteplassen. De Bartolo fulgte opp med 40. plass på normaldistansen, der han hadde fire bom og drøyt fem minutter til vinneren.

I 16-årsklassen gikk Solfrid Emblem Holte inn til 47. plass med to bom og drøyt fire og et halvt minutter opp til vinneren, mens hun ble nummer 40 på normalen med bare ett bom og drøyt fem minutter bak førsteplassen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken