Gjerstads store trumfkort

Artikkelen er over 3 år gammel

Trangen til å bo landlig blir stadig mer trendy. Det er veldig gode nyheter for Gjerstad.

DEL

I Aust-Agder Blad kan du i dag lese den utrolig hyggelige nyheten om at folketallet langs «Indre vei» i øvrebygda i Gjerstad rett og slett er under full kontroll. Takket være bra tilvekst av unge par, blir gårder pusset opp og tatt vare på. mens nye borgere stadig kommer til verden.

De siste årene har nemlig småbarnsfamiliene strømmet til i det lille miljøet, og innbyggerne lovpriser livet i nabolaget sitt. Den eldre generasjonen har kanskje flyttet til enklere leiligheter lenger sør i kommunen, nærmere bestemt på Brokelandsheia - og overlater den gamle kulturarven til de unge.

Fembarnsmor Gro Eskeland forteller at verken hun eller mannen lengter tilbake til livet i mer tettbygde strøk - de elsker å bo på gård, der de har det mer luftig rundt seg, samtidig som de har naboer noen steinkast unna.

De er ikke de eneste. Eiendomsmeglere over hele landet forteller om stadig økende interesse for småbruk som ligger et stykke fra de ulike kommunesentrumene rundt omkring i landet. Mange unge voksne søker etter et roligere og litt annerledes liv når de skal stifte familie.

Det er fryktelig lett å være enig med ordfører Inger Løite når hun understreker at disse småbarnsfamiliene langs Indre vei er flotte ambassadører for hele Gjerstad kommune.

Som en liten innlandskommune med trang økonomi har Gjerstad mange utfordringer foran seg for å sikre fremtiden. Men de har et veldig godt trumfkort: At de kan tilby livskvalitet i god bokvalitet som er helt i tråd med tidens ånd.

Politikere og andre gjerstadfolk må derfor ikke skjems det grann - snarere tvert imot - de bør skryte vilt av akkurat dette aspektet ved hjemkommunen sin så ofte det lar seg gjøre. (Bare pass på - plutselig dukker det opp en skau med risørfolk med planer om å utvandre på boligvisningene...)

Artikkeltags