Snø eller ei – på søndag må du komme deg ut

I fjor: Mange tok turen til Kleivvann og Kom deg ut-dagen i fjor. Astrid Haukenes Bråten i Havrefjell turlag håper på det samme i år.

I fjor: Mange tok turen til Kleivvann og Kom deg ut-dagen i fjor. Astrid Haukenes Bråten i Havrefjell turlag håper på det samme i år. Foto:

Hvis værgudene er med på laget blir det skiløyper ved Kleivvann når Havrefjell turlag inviterer til «Kom deg ut»-dagen på søndag.

DEL

— Været avgjør hvor vi vil rigge til standplass, alt fra null til 1,4 kilometer fra parkeringen, sier Astrid Haukenes Bråten i Havrefjell turlag.

Søndag er det duket for den årlige Kom deg ut-dagen. En nasjonal turdag i regi av Den Norske Turistforeningen, med arrangementer i hele landet.

For Gjerstad, Risør og Nissedal sin del er det lagt opp til morsomme aktiviteter for små og store ved Kleivvann i Gjerstad.

Moro med snø

Men med den hittil så bare og våte vinteren, er det fortsatt litt usikkert akkurat hvor arrangementet vil være; enten ved parkeringsplassen til Kleivvann eller ved gapahuken litt lenger inn i skogen.

– Det vil uansett være godt skiltet, lover Bråten.

Hun er imidlertid positiv med tanke på været. Gårsdagen nedbør kom nemlig som snø i Gjerstad, og det lover godt for litt skigåing og snøbasing.

– Nå er snøen kommet og det er moro å være ute, sier hun.

13 centimeter snø

På Havrefjell turlags hjemmesider opplyses det om at det foreløpig ikke er løypeføre, men at det tirsdag kveld var 13 centimeter snø på bakken.

– Kommer det nok snø i løpet av uka, vil Gjerstad IL kjøre skiløyper. Turlaget oppdaterer daglig løypemelding fra Kleivvann på hjemmesiden sin. Følger du med der, vet du hva du kommer til, sier Bråten.

Alt er gratis

Snø eller ei, turdag blir det uansett.

– Arrangementet er åpent for alle, og vi vil servere pølser, pinnebrød og kaffelars. Eurospar Brokelandsheia har sponset pølser. I tillegg har vi natursti med premier og ulike aktiviteter for folk i alle aldre, sier hun.

Bråten legger til at alt er gratis, bortsett fra en liten veiavgift for bil på Kleivvannsveien.

Artikkeltags