Søndeled-politikerne sammen for å sikre skolevei

LANG OG VOND KONFLIKT: Her er politikerne i Risør på befaringen på eiendommen til Cathrine Høst på Søndeled Store.

LANG OG VOND KONFLIKT: Her er politikerne i Risør på befaringen på eiendommen til Cathrine Høst på Søndeled Store.

Artikkelen er over 3 år gammel

Elen Lauvhjell (Arbeiderpartiet) og Stian Lund (Venstre) sørget for at bystyret la 300 000 kroner på bordet for å løse floka på Søndeled Store - en gang for alle.

DEL

SKOLEVEIEN PÅ SØNDELED STOREKonflikten er flere år gammel og dreier seg om skoleveien som går over gården Søndeled Store. Eieren Cathrine Høst ønsker ikke å ha ferdsel over eiendommen. En stor gruppe i lokalbefolkningen mener at hevden på veien er så åpenbar at kommunen må ta ansvar for at den fortsatt kan brukes av skoleelevene. Rådmannen og ordføreren har forsøkt å løse saken i lengre tid, uten at partene er kommet til enighet. I dag skulle bystyret ta stilling til hvorvidt de skulle gå rettens vei for å sikre offentlig tilgang til stien.

Gå rettens vei eller ei?

Rådmannen har lenge ment at saken er fryktelig vanskelig, og sa allerede i desember at han ikke ville anbefale å gå til rettssak. Både rådmannen og formannskapets flertall har tidligere sagt nei til å gå rettens vei for å løse konflikten.

Gikk sammen om løsning

Etter en time lang debatt i bystyret i kveld tok saken en ny vri. Søndeled-politikerne Elen Lauvhjell (Ap) og Stian Lund (V) var begge lynraske til å melde seg på talerlista. Lauvhjells innlegg var så langt at ordføreren måtte minne om max taletid. Begge var skjønt enige om at det var hevet over enhver tvil at skoleveien må kunne brukes av allmennheten.

Etter at de fleste partiene hadde uttalt seg i saken, ba Lund om pause. Da satte han seg ned med politisk motstander Elen Lauvhjell i Arbeiderpartiet - og sammen kom de med et forslag som de fikk alle i bystyret med seg på, bortsett fra tre.

Kan dette løse floka?

Dermed har bystyret bestemt at de skal bevilge 300 000 kroner til juridisk bistand til partene i saken, med håp om at den skal løses - gjerne uten at det blir nødvendig å gå rettens vei. Representantene som stemte imot var Høyres Petter Emil Gundersen, Geir Skjevling Arnesen og Per Anders Østerholt.

AAB følger saken videre.

Høy temperatur i debatten - lenge

Mange har skrevet innlegg til Aust-Agder Blad om saken. Her er noen av dem.

Artikkeltags