Ser frem til dialog

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerHovedargumentet til de som ønsker å gå gjennom tunet på min eiendom er at veien har gått her i uminnelige tider.

Bildet av gårdstunet fra begynnelsen av 1900-tallet viser tydelig at det var store jorder der Søndeled skole ligger nå. Hvor gikk veien da? Det kunne vært spennende å finne ut av!

Jeg er fornøyd med vedtaket som ble gjort i bystyremøtet torsdag 17. desember. Jeg ser fram til dialog og grundigere belysning av saken.

Jeg spurte i mitt brev til kommunen i juni 2014 både om dialog og befaring. Kommunen virket ikke interessert i noe av dette.

Juni 2015 hadde rådmannen forberedt en sak til formannskapet hvor han innstilte på å gå til søksmål for å få åpnet gangveien gjennom tunet. Saken ble utsatt fordi min advokat la fram dokumenter av den tinglyste avtalen fra 1985/86. Avtalen ble inngått mellom kommunen og tidligere eier av Søndeled Store fordi Søndeled skole skulle utvides igjen.

Kommunen var helt ukjent med denne avtalen (!). Et vesentlig punkt i avtalen er at ferdselen kan stoppes med gjerde og låsbar port. Skolen fikk mulighet til å bruke den andre porten i skoletiden.

Punkt to i den tinglyste avtalen lyder som følger:

Kommunen oppfører og vedlikeholder gjerde mot selgers gjenværende eiendom. Det skal oppføres låsbar port i delelinjen mot selgers gjenværende eiendom. Videre skal det settes opp gjerde med låsbar port mot øst mellom skolebygningen og selgers eiendom. Selgeren kan kreve at porten holdes låst utenom skoletid.

Det er ikke så lett for en som ikke er lokalkjent å se at det er to porter det dreier seg om. Porten i øst som skulle være åpen i skoletiden, er der hvor jeg har tilbudt den alternative traseen.

Jeg er svært undrende til at det er så vanskelig å endre gangveien de få meterne vi her snakker om. Respekt for inngåtte avtaler, alminnelig høflighet, hensyn til andres privatliv og muligheten for å skape en framtid på eiendommen Søndeled Store burde etter min mening veie tungt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags