Søndøling nær medalje i UM – satte to rekorder

FORNØYD: Håkon Yri Aaberg, her fra en trening på Nadderud, er godt fornøyd med UM-innsatsen.

FORNØYD: Håkon Yri Aaberg, her fra en trening på Nadderud, er godt fornøyd med UM-innsatsen. Foto:

Håkon Yri Aaberg (15) løp for UM-medalje på 100 meter hekk.

DEL

– Jeg er veldig fornøyd med helgen, selv om det ikke ble medaljer, sier Håkon Yri Aaberg fra Søndeled til Aust-Agder Blad etter ungdomsmesterskapet (UM) på Jessheim friidrettsstadion i helgen.

Men 15-åringen var ikke veldig langt unna medalje, for med tiden 13,89 satte han personlig rekord i forsøket på 100 meter hekk og tok seg til finale.

I finalen måtte Håkon Yri Aaberg ta til takke med den litt sure fjerdeplassen med tiden 14,32, fire tideler bak bronsevinner Jonathan Hertwig-Ødegaard fra Tyrving IL og drøyt sekundet bak seirende Bastian Elnan Aurstad fra Steinkjer Friidrettsklubb.

– Hekkefinalen ble litt tung siden jeg hadde et løp på 200 meter mellom forsøket og finalen på 100 meter hekk, sier Aaberg, som tror han hadde tatt medalje uten å ha løpt forsøket på 200 meter.

Med femteplass og tiden 24,73 på 200 meter ble det ikke finale på øvelsen, men Aaberg kunne glede seg over at det var helgens andre personlige bestenotering.

– Jeg føler at jeg har mer inne på 200 meter, sier Aaberg, som forteller at resten høsten stort sett handler mest om å trene seg opp til innendørssesongen.

Aaberg åpnet UM-helgen med en sjuendeplass på tiden 12,38 i sitt forsøksheat på fredagens 100 meter flatt. Sebastian Berntsen fra Tønsberg Friidrettsklubb vant heatet med tiden 11,40. Berntsen ble også ungdomsmester etter å ha vunnet finalen på tiden 11,14.

Håkon Yri Aaberg er fra Søndeled, men representerer Tvedestrand Turn & IF. Ungdomsmesterskapet (UM), hvor landets beste friidrettsutøvere i aldersbestemte klasser samlet, er regnet som et uoffisielt NM.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken