I sin landslagsdebut kom førsteårsjunior Magnus Sørbø fra Gjerstad inn til 55. plass i klassikeren Paris-Roubaix, drøyt sju minutter bak vinneren, nederlandske Hidde van Veenendaal.

– Jeg satt med utrolig gode bein, var langt foran på brosteinspartiene og satt fint med, forteller Sørbø til Aust-Agder Blad.

Men etter 80 kilometer gikk to amerikanere i bakken foran Sørbø, som ikke kom seg unna, til tross for at han prøvde å hoppe over velten.

– Det er kjedelig når jeg føler meg bra og så velter fra tetgruppen på 40-50 mann. Jeg slo ryggen i velten og greide ikke å kjøre inn feltet igjen alene. Da blir det å sykle alene til mål for å få fullført, sier Sørbø.

– Ikke langt opp

17-åringen har imidlertid fått bekreftet at han hører hjemme på det øverste nivået.

– Det er veldig betryggende å se at jeg faktisk har noe der å gjøre. Det er faktisk verdenscup jeg kjører, og de beste er på start. Da er det ekstremt motiverende å se at det ikke er langt opp til de beste, sier Sørbø.

Sørbø var gjennom 17 brosteinspartier på totalt nesten 30 kilometer. Juniorutgaven av klassikeren er de siste 110 kilometerne av proffenes utgave. Fredag fikk hadde de med Thor Hushovd på trening. Den tidligere verdensmesteren fra Grimstad har vunnet U23-utgaven og har både andre- og tredjeplass fra seniorutgaven av den franske brosteinsklassikeren.

– Det gikk overraskende greit. Det var faktisk verst på trening. I rittet er det mye større fart, så da glir det mye lettere over. Det var godt å få noen tips fra Thor Hushovd. Jeg teipet det som var av ledd på fingrene, så det fungerte bra, sier Sørbø.

 

Nye muligheter

Paris-Roubaix var juniorlandslagets andre ritt i nasjonscupen denne sesongen etter sesongstart i Gent-Wevelgem for to uker siden. Resten av sesongen er det etapperitt i Nations' Cup, det neste er Junior Peace Race i Tsjekkia i midten av mai.

Det er et nytt uttak av ryttere til hvert Nations' Cup.

– Jeg må prestere hjemme i norgescupen. Er man god nok, får man muligheten, men det er flere som er gode nok til å være med der i år. Det er uansett mange ritt i året, så man har flere muligheter, sier Sørbø, som nå reiser hjem for påskeferie og retter blikket mot starten på norgescupen siste helgen i april.

Paris-Roubaix var for øvrig ikke noe stort ritt resultatmessig for det norske laget. Sindre Hvesser Brein ble beste norske på 17. plass, 17 sekunder etter vinneren. Norge har aldri vært på pallen i juniorutgaven av Paris-Roubaix.

Sørbø startet i fjor på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) i Bærum for å fortsette sykkelsatsingen. Siden forrige sesong har han også byttet ut Gjerstad IL med Ringerike SK.