Det skal kjøres runder begge dager, på flere baner parallelt, og styreleder i Østre Agder Motorsport-klubb, Iselin Dalen Moe, håper på mange deltakere. Når siste runde er kjørt søndag, skal det også kåres en sørlandsmester for 2021.

Og ekstra stas er det at arrangementet også er åpent for publikum!

– Vi håper på så mange som 30 deltakere. Mange lokale sjåfører har meldt seg på allerede, men vi venter deltakere fra Kristiansand i vest til Larvik i øst. Det pleier å komme mange når vi arrangerer løp i sanden – det er ikke så hardt for bilene, forklarer Iselin Dalen Moe. Konkurransen i Sandtaket i Øvre Gjerstad pleier også å trekke et stort publikum, og det er duket for masse action både lørdag og søndag.

– Det er gratis inngang, og nå som det er lov med publikum igjen, hadde det vært kjempegøy om folk vil komme og se på. Det er jo mye triveligere, sier hun.

Vanligvis er det seks runder i den tradisjonelle landsdelscupen, men på grunn av pandemien blir det bare arrangert tre runder i år. Det betyr at det etter søndagens kjøring skal kåres en sørlandsmester. I fjor stakk tre gjersdølinger av med topplasseringer, og Iselin Dalen Moe var en av dem.

– Cupen ble litt amputert i år, men det er bedre enn ingenting. Det blir premiering etter hver runde, og når vi er ferdige på søndag, skal vi regne oss fram til hvem som står igjen med best sammenlagte poengsum.

For det er ikke bare rundetidene som gjelder. Ei lang rekke andre kriterier gir også poeng. Iselin Dalen Moe skal selv delta i klassen «terreng touring».

– Det er klassen for registrerte biler, men vi har mange forskjellige klasser og et stort spenn i bilene. Mange er ombygd og har så mye ekstrautstyr at de ikke får skilter, forteller Dalen Moe.