(Nettavisen)

BRANN - JERV 4-4 (Straffer 7-8):

INTILITY ARENA (Nettavisen): Brann rykker ned og er klare for Obosligaen i 2022 etter et drama av de sjeldne på Vålerengas hjemmebane Intility Arena i Oslo.

Brann var det klart beste laget gjennom 90 minutter, men Grimstad-laget viste seg dødelig effektive og utnyttet at Brann fikk en mann utvist i starten av ekstraomgangene.

Etter 90 minutter var stillingen 1-1. Etter noen helt vanvittige ekstraomganger viste resultattavla 4-4, og dermed var det duket for straffekonkurranse.

- Det er tidenes drama. Dette får vi aldri oppleve igjen, kommenterte Joacim Jonsson på Eurosport.

Horneland: - Et bilde på 2021-sesongen

Brann-trener Eirik Horneland var langt nede, men fattet da han møtte Nettavisen etter kampslutt.

- Kampen er et bilde på 2021-sesongen fra start til mål. Vi scorer fire mål, så slipper vi inn fire og brenner fire straffespark. Denne kampen inneholder så mye som kjennetegner 2021-sesongen, sier Horneland til Nettavisen.

- Dere har kontroll spillemessig i 90 minutter. Er det noe dere kunne gjort annerledes, sett bort fra å sette sjansene tidligere i kampen?

- Vi har stålkontroll, produserer nok og scorer fire mål. Det er klønete å slippe inn fire mål, sier Horneland.

Tidligere Brann-keeper Øystein Øvretveit ble den store helten for Grimstad-laget. Han reddet nemlig to straffer i ordinær tid og ytterligere to i straffesparkkonkurransen.

- Fire strafferedeninger er personlig rekord. Dette føles helt vanvittig. Det er helt fantastisk. Det er klart det er spesielt at det er Brann - klubben jeg spilte for hele min ungdomskarriere og aldri helt slo gjennom, sier Øvretveit til Nettavisen.

Brann-dominans

Brann tok kontroll over oppgjøret umiddelbart, og Arne Sandstøs menn fikk knapt låne ballen i kampens åpningskvarter.

Bergenserne kom imidlertid ikke til mer enn halvsjanser i den første halvdelen av første omgang.

Tåken gjorde sikten svært krevende på Intility Arena denne kvelden og etter 20 minutter ble de hvite matchballene byttet ut med oransje.

Like etterpå var Jerv nær ved å ta ledelsen mot spillets gang da et frispark ble lempet inn i Brann-boksen. Ballen ble stusset gjennom til Daniel Arrocha, som under sterkt press avsluttet over mål.

Etter 26 minutter var det Brann sin tur til å spille seg fram til en stor sjanse. Et innlegg inn i feltet ble headet tilbake til Mathias Rasmussen, men danskens avslutning fra rundt 14 meter ble blokkert før det fant veien til nettmaskene.

Sjokkledelse og straffebom

I stedet var det Jerv som tok ledelsen noen minutter senere. En god kontring endte opp med at Diego Campos slo ballen inn til Torje Wichne, som stupte inn 1-0 for Grimstad-laget.

Etter 32 minutter fikk Bård Finne muligheten til å utligne fra straffemerket etter en hands på Erik Tobias Sandberg. Tidligere Brann-keeper Øystein Øvretveit ville det imidlertid annerledes og var raskt nede og reddet straffen fra Finne.

- Ikke til å tro

Like før pause kom første omgangs største sjanse da Øvretveit glapp en ball han stupte fram for å plukke. Ballen havnet i beina på Aune Selland Heggebø, som plasserte ballen i stolpen fra skrå hold.

- Det er ikke til å tro, sa Sivert Heltne Nilsen til Discovery ved pause. Da hadde Brann styrt det meste av det som foregikk ute på Intility Arena, uten å få uttelling.

Scoring og ny straffebom

Brann brukte ikke langt tid på å få uttelling etter pause, for allerede før ett minutt var spilt slo Bård Finne inn fra høyre. En Jerv-forsvarer styrte innlegget mot eget mål, og Øvretveit måtte gi retur. Den returen pirket Heggebø i mål til 1-1.

Noen minutter senere ble Brann tildelt et nytt straffespark etter at Bård Finne ble felt da han hadde en god scoringsmulighet. Denne gangen var det Mathias Rasmussen som gikk fram til ellevemetersmerket, men nok en gang var Øvretveit raskt nede og slo ballen unna.

Resten av omgangen, som kampen for øvrig, handlet det stort sett om Brann, som satte et vanvittig trøkk på Jerv, uten uttelling.

Jerv-straffe og rødt kort

Før ett minutt var spilt av første ekstraomgang var det Jerv sin tur til å få tildelt straffespark etter at innbytter Runar Hove rev ned en Jerv-spiller på vei mot mål. Som om ikke det var nok ble Hove sendt i dusjen med rødt kort av dommer Svein Oddvar Moen.

Og der Brann-spillerne feilet, viste Diego Campos hvordan det skal gjøres. Costaricaneren dunket ballen til venstre for seg selv, og skuddet var så hardt og velplassert at det hjalp lite at Lennart Grill gikk rett vei. Jerv gikk dermed opp i en sensasjonell 2-1-ledelse.

Mot slutten av første ekstraomgang fikk Robert Taylor en bra mulighet til å utligne, men som så mange ganger tidligere i kampen ble forsøket blokkert.

Utrolig utvikling

Også Jerv fikk gode muligheter i ekstraomgangene og etter 112 minutter kom Campos alene gjennom og plasserte sikkert inn 1-3 med venstrebeinet.

Da så det ut til at kampen var over for Brann sitt vedkommende, men bare minuttet senere la Moonga Simba inn fra venstre og Heggebø headet inn sitt andre for dagen.

Brann ga seg ikke der. Etter 116 minutter fikk innbytter Vajebah Sajor ballen på seksten meter og ladet kanonen. Ballen føk som et prosjektil inn i nettet og dermed 3-3.

Brann-supporterne bluss rakk imidlertid knapt å brenne utfør Shuaiu Ibrahim satte inn 3-4 for Jerv.

Da trodde de fleste at seieren var i boks for Jerv, men i det 120. minutt pirket Sivert Heltne Nilsen inn 4-4 etter klabb og babb foran mål.

I straffesparkkonkurransen bommet Vajebah Sakor og Robert Taylor for Brann. Dermed kunne Shuaibu Lalle Ibrahim sette inn det avgjørende målet og sikre opprykket for Jerv.

Da startet feiringen for fullt på langsiden der Jerv-supporterne stod, mens gråtkvalte Brann-spillerne stod foran egne supportere, som sang trøstende for sine spillere.