Faktisk har den nye trenerduoen allerede holdt treninger med laget en måneds tid allerede.

– Erik er spillende trener ute på feltet, mens Terje tar coachingen fra siden. Dette er et opplegg Risør Fotballklubb er veldig godt fornøyd med, for de to utfyller hverandre bra og har mye av den samme fotballfilosofien, forteller Axelsen.

Skaper entusiasme

Etter et kort samarbeid om A-lag her øst i Agder, stiller Risør FK nå med eget lag i 5. divisjon.

– Det blir i grønne drakter, og hvor kampene skal gå på Kjempesteinsmyra. Treningene har vi imidlertid valgt å legge mye til Wormli, da vi fortsatt har med spillere fra hele østregionen.

Med utskillingen av eget lag, ser Axelsen det som veldig positivt at man nå har fått Erik Mykland hjem til Risør.

– Det er veldig gøy at han vil avslutte sin karriere som spiller i Risør, og at han vil dele av sin kunnskap med oss. Han vil være med å skape entusiasme både blant de unge og de etablerte spillerne. For det er gøy å få spille fotball sammen med Erik Mykland.

Viktig spydspiss

Axelsen tror nok enkelte stiller spørsmål ved om det er riktig å bruke Erik og Terje sammen på A-laget.

– Noen tenker nok at det ville vært mer riktig å ha brukt de i aldersbestemte klasser. Vi føler det er viktig at vi har et A-lag som de yngre spillerne kan se opp til. Samtidig vil begge trenerne bruke av sine kunnskaper også på de yngre lagene. Erik har selv bedt om å få lov til å være med å utvikle spillere i ungdomsavdelingen.

I tillegg jobbes det for å skape en fotballfritidsordning hvor også Erik Mykland blir en viktig faktor.

– I første omgang ønsker vi å få med kommunen på en prøveordning tre måneder til våren. Så det er et helt klart ønske om å bruke Erik på de unge spillerne også.