Mange vil nok huske medieoppstyret rundt Simen for to år siden da Stabæk ville hente ham til klubben. Den gangen valgte Risørgutten å takke nei til tilbudet. Nå er det Vålerenga som har lagt merke til Simens prestasjoner på fotballbanen.

Øynene opp

Det var altså sist helg at Vålerengas trenerteam med Harald Aabrekk i spissen fikk øynene opp for den talentfulle 15-åringen. På samlingen spilte han sammen med landslagsspillere, regionsspillere og kretslagsspillere født i 92 og 93. Og da alle treningsøktene var unnagjort på treningsfeltet utenfor Vallhall, fikk Simen gladmeldingen om at han var plukket ut som vinner av det såkalte Hafslund- stipendet sammen med tre andre. Det betyr at han vil bli invitert til videre spill i klubben. Og i månedsskiftet februar/mars drar han på treningsleir til La Manga sammen med hele A-stallen til storklubben fra tigerstaden.

Utrolig glad

– Jeg ble utrolig glad da jeg fikk beskjeden om at jeg var plukket ut som vinner. Det hadde jeg aldri trodd, sier Simen. – Hvordan kom du i kontakt med Vålerenga ? – Jeg leste på klubbens nettside at det var mulig å søke om å få være med på en talentsamling i regi av Hafslund, som er Vålerengas hovedsponsor. Det eneste kravet de stilte var at man hadde kretslagserfaring. Dermed var det bare å skrive en søknad, og etter få uker fikk jeg beskjed om at jeg fikk delta på samlingen. Beskjeden fikk jeg på e-post mens jeg var på skoletur til Polen i forrige uke. Heldigvis rakk jeg hjem i tide slik at jeg kunne ta bussen til Oslo på fredag. Vi gjennomførte flere gode treningsøkter, der det ble lagt vekt på mye teknisk trening, sier han.

Opplevelse

Det ble i det hele tatt en fantastisk opplevelse for Simen denne helgen. Han fikk også med seg oppgjøret mellom Vålerenga og Aalesund fra vip-losjen på Ullevål Stadion, der alt ble sponset av Hafslund. I pausen ble alle de fire vinnerne av Hafslund-stipendet behørig presentert for 12 000 tilskuere. Simen ble selvsagt presentert som den nye ”Myggen” fra Risør.

Ambisjoner

De som kjenner Simen vet at han har store ambisjoner som fotballspiller. Denne sesongen har han vært sentral på 16-årslaget til Risør Fotballklubb, men han har også reist til Kristiansand for å trene med Starts 15-årslag en gang i uka. I høst har han også trent med Start 2 som spiller i 2. divisjon. – Jeg håper å melde overgang til en toppklubb neste sesong. Men jeg vet ikke om det blir Start eller Vålerenga, sier den ambisiøse fotballspilleren.