Tuva overbeviste og er klar for junior-NM

Tuva S. Tronstad klarte målet, og er klar for junior-NM i svømming.

Tuva S. Tronstad klarte målet, og er klar for junior-NM i svømming.

Artikkelen er over 5 år gammel

Tuva S. Tronstad hadde et helt klart mål foran storstevnet Marienlyst Open i Drammen. Hun skulle klare kravet til junior-NM.

DEL

Og det klarte hun med glans. Selv om klassen også innbefattet de som er et år eldre, gikk hun til topps på 200 meter rygg.

Med tiden 2.32,44 var hun fem sekunder under kravet.

– Selv om jeg ikke var sikker på om jeg skulle klare det, hadde jeg et håp. For dette var langbane, og jeg taper på vendingene på kortbane. Så jeg svømmer fortere når det er færre vendinger, forteller Tuva Tronstad.

Det er en stor prestasjon for en 14-åring å kvalifisere seg til junior-NM. For de Tuva skal konkurrere mot er inntil fem år eldre enn henne. Likevel har Tuva et håp om at det skal bli flere distanser enn 200 meter rygg hun kan klare kravet på.

– Det er fortsatt flere stevner igjen hvor jeg har muligheter til å kvalifisere meg, men størst er sjansen i 50-metersbassen. Der har jeg bare et stevne igjen.

I Drammen var hun halvsekundet bak kravet både på 50 og 100 meter rygg.

– Størst er nok sjansen på den lengste av de to distansene, så jeg håper å komme med på 100 meter rygg også. Men på 50-meteren tror jeg nok kanskje det blir for tøft å senke tiden med et halvt sekund.

Artikkeltags