Statsministeren vurderer å sette inn Sivilforsvaret for å be hytteeiere reise hjem igjen

Statsminister Erna Solberg holder pressekonferanse i Oslo lørdag ettermiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg holder pressekonferanse i Oslo lørdag ettermiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Av

Mange hytteeiere har ikke fulgt rådet om å forlate hytta si. Nå varsler statsministeren nye tiltak.

DEL

Under en pressekonferanse lørdag kveld understreket statsminister Erna Solberg at folk som har reist til hyttene sine er nødt til å reise tilbake til sine hjemkommuner. Til tross for myndighetenes oppfordringer om å bli hjemme, har hytteeiere strømmet til fritidseiendommene sine de siste par dagene, blant annet i Kragerø, Hvaler, Tinn og Vinje.

– Dette er små kommuner som ikke har kapasitet til å hjelpe mer enn sine egne innbyggere. De som reiser på hyttene nå gjør det vanskeligere for dem å ivareta sine viktigste oppgaver, sier Solberg under pressekonferansen.

Statsministeren ber alle om å reise hjem snarest mulig, og opplyser videre at myndighetene vurderer å sende ut Sivilforsvaret for å minne folk på rådet om å reise hjem.

- Vent med hyttebesøk

Også ordfører Per Kristian Lunden har vært tydelig på at hyttefolket burde reise hjem igjen.

– Det er sendt ut en ekstra sms-varsling til hytteeiere i kommunen om ikke å reise til hyttene sine. De som er på hyttene oppfordres til å reise hjem. Denne oppfordringen har også vært tydelig fra nasjonale helsemyndigheter, sier Lunden.

Fra ordføreren har hytteturistene altså fått denne sms-en lørdag:

– Til hytteeiere i Risør. Det er korona-tider. Ikke reis til hytta di nå. Er du allerede her; vær snill å reis hjem igjen. Du er varmt velkommen tilbake seinere. Ordføreren.

Artikkeltags