Steinar Johansen (KrF) har gått bort

Artikkelen er over 3 år gammel

Varaordfører i Risør kommune, Steinar Johansen (KrF), har gått bort, 67 år gammel.

DEL

Politiker og tidligere kommuneansatt Steinar Johansen (KrF) sovnet inn søndag 12. november.

Johansen fikk januar 2016 påvist diagnosen lymfom, og i et intervju med Aust-Agder Blad i våres fortalte den pensjonerte byråkraten åpenhjertig om opp- og nedturene som fulgte i kjølevannet.

Først så det ut som at kreften kunne bekjempes, og Johansen begynte så smått å forberede seg på å ta fatt på oppgavene som varaordfører fra mars. Men i februar kom tilbakefallet - og den tunge beskjeden om at kreften ikke kunne kureres.

– Det viktige for meg nå er å ta hver dag som den kommer – nyte dagene og nyte inntrykkene, sa Johansen den gangen.

Søndag gikk den folkekjære polikeren bort, 67 år gammel.

Kjente området til fingerspissene

Johansen og familien kom til den hvitmalte byen fra Lørenskog, der han hadde jobbet som regnskapssjef i en fireårsperiode. Året var 1980 og han hadde fått jobb som kemner og økonomisjef i Risør kommune. Videre gikk karriereveien til kontorsjef og økonomisjef, samt at han en periode var konstituert rådmann.

For drøye 20 år siden forlot han kommunehuset på Frydendal for å bli vaktbikkje. Siden 1995 ledet han revisjonen først i Risør og Tvedestrands revisjonsdistrikt, for så til slutt å bli daglig leder i Arendal revisjonsdistrikt.

I 2015 gikk han av med pensjon.

Ville utgjøre en forskjell

Men late dager ble det definitivt ikke. Ønsket om å bidra, viljen til å gjøre en forskjell levde videre i pensjonisten. Da han ble spurt om å stå på Risør KrFs liste til valget for to år siden sa han kjapt ja. Resultatet ble en andreplass, og Johansen føyk rett inn. For første gang på flere tiår skulle han sitte på den folkevalgte siden av bystyresalen.

Johansen ble valgt inn som varaordfører høsten 2015, men ble dessverre syk kort tid senere.

– Inntil videre tar jeg én dag av gangen og nyter de gode dagene mens de er her, sa Johansen i intervjuet med AAB i mai i år.

Steinar Johansen begraves i Frydendal kirke fredag 17. november. I dødsannonsen opplyser familien om at like kjært som blomster er en gave til Mercy Ships' sykehusskip som gir gratis kirurgi i Afrika.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken