Stormen feier innover Risør kommune

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Så er ikke blekket fra mitt forrige stykke tørket enda, før 40–50 personer får beskjed om at de mister jobben i Risør kommune nå rett før ferien. Nå er det bare noen uker siden vår rådmann fikk fornyet tillit av flertallet i bystyret 15–14. Nå kan det se ut til at det er bare personer på gulvet som må gå, og det blir spennende å se hva Ap gjør, for de skal jo være gulvfolkets representanter. Rådmannen bebudet i fjor høst at kommunen måtte spare 50 millioner kroner de kommende fire årene, og det måtte omstruktureringer til i kommunen. Det første rådmann Trond Aslaksen gjør etter at han har varslet kraftige nedbemanninger i fjor høst er å ansette en ny kommunalsjef, og den som var kommunalsjef fortsetter også i toppadministrasjonen, og to enhetsledere. Det viser virkelig mangel på handlekraft hos rådmannen. Når det gjelder rådmannens stab så hadde de i 2018/2019 et merforbruk på seks-sju millioner kroner i forhold til budsjett.

Jeg ser behovet for å kutte i skolene. Foreslår å si opp tre rektorer og ha en rektor for alle skolene. Når det gjelder lærere i skolen, så vurder det med naturlig avgang. Om det da er behov for å ansette nye lærere i forhold til antall elever på skolene. Det bør sies opp to kommunalsjefer, og i tillegg bør det kuttes kraftig i administrasjonen for øvrig i forhold til det som rådmannen sier, at det trengs omstruktureringer. Og det trengs virkelig i toppen. Jeg regner det som en selvfølge at den borgerlige siden vil kutte kraftig i toppen. Fortsatt ansetter Trond Aslaksen ledere i administrasjonen, og enkelte har ikke engang begynt, så det vitner om en rådmann på totalt ville veier.

Den brukergruppen som nå mister sine assistenter, og fagarbeidere vil de nå stå uten tilbud? Dette er vel kanskje også lov pålagte tjenester? Det er sterkt provoserende at hver gang det skal komme kutt, så rammer det svake grupper og svært dyktige medarbeidere på gulvet, og det er utrolig for en timing at feriepenger, og oppsigelser kommer samtidig. I april kom det en rapport som kommunen selv har bestilt som sier blant annet:

  • Uklart hva tjenestenes forventninger til og behov for stab– og støttetjenester er.
  • Uklart hvem som gjør hva i HR-spørsmål.
  • Lite fokus på å synliggjøre tidsbruk og arbeidsbelastning.
  • System for kontinuerlig forbedringer mangler.
  • Systematikk rundt gevinstrealiseringsplaner mangler, og ønske om tydeligere fokus i møter på ledernivå.

Dette vitner om at rådmannen ikke har tatt særlig hensyn til denne rapporten som er mye mer utfyllende enn disse nevnte punkter. Jeg håper at folk nå ser den manglende evnen til at administrasjonen klarer å ta gode gjennomtenkte/riktige valg. Det å skulle verne hverandre (i administrasjonen) er vel og bra, men IKKE i denne settingen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken