Forsøkte å redde steinmoloen i Strandgata - tapte med én stemme

Artikkelen er over 4 år gammel

Line Granjord Paulsen (V) tok til orde for å følge Dag Eikelands innstendige oppfordring. Manglet én stemme for å nå fram.

DEL

Tidligere denne uka kunne du lese følgende i Aust-Agder Blad:

"Mangel på stein var årsaken til at den planlagte steinmoloen i Strandgata forsvant ut i det blå. Nå fraktes det store mengder stein gjennom sentrumsgatene, ut av byen. Det mener Dag Eikeland er helt feil vei."

Steinmoloen i Strandgata var et hett tema da gang- og sykkelstien mellom Frydendal og Trondalen ble bygget. Statens Vegvesen hadde mye overskuddstein som de ville bli kvitt, og steinmolo i Strandgata var utpekt som mål for steinmassene. Slik gikk det ikke. Vegvesenet måtte spare penger, samtidig som de feilberegnet overskuddsmassen fra Risørveien".

Stein fra Flisvika

Nå som store steinmasser igjen er på flyttefot i byen, denne gangen fra Flisvika, synes hotelldriver og tidligere lokalpolitiker, Dag Eikeland, at det er på tide at politikere og kommuneadministrasjonen våkner opp.

– Det er veldig sørgelig at verken administrasjonen eller våre politikere nå tar tak og ser på flyttingen av steinmassene i Flisvika, sier han der han står på bryggekanten der moloen var planlagt, sa Eikeland.

Venstre tok ballen fra Eikeland

Nå har Venstre tatt Eikelands utfordring. Line Granjord Paulsen gikk på talerstolen under budsjettdebatten og foreslo at bystyret skal be rådmannen få moloen i Strandgata inn i reguleringsplanen så raskt som mulig.

Tapte voteringen

Da voteringen var avholdt i saken mot slutten av behandlingen av neste års kommunebudsjett ble det klart at Granjord Paulsen manglet kun én stemme for å sikre sitt forslag. Forslaget falt 15 mot 14 stemmer. Arbeiderpartiet, Miljøpartiet De Grønne og Senterpartiet stemte mot. Venstre, Krf, Høyre og FrP stemte for, men det holdt altså ikke til mål.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken