Strikkekjendis til Gjerstad

KOMMER TIL GJERSTAD: Når den kjente strikkeforfatteren Annemor Sundbø kommer på besøk til den strikkeglade bygda trenger man stor plass. Biblioteket og Gjerstad Husflidslag har derfor flyttet arrangementet til Gjerstad Products på Brokelandsheia.

KOMMER TIL GJERSTAD: Når den kjente strikkeforfatteren Annemor Sundbø kommer på besøk til den strikkeglade bygda trenger man stor plass. Biblioteket og Gjerstad Husflidslag har derfor flyttet arrangementet til Gjerstad Products på Brokelandsheia. Foto:

Prisbelønnet strikkeguru legger turen til Gjerstad Products denne uka.

DEL

Hun har fått både Kongens fortjenstmedalje, Norges Husflidslags Fortjenestemedalje og Aust-Agder fylkeskommunes kulturpris. For å nevne noen.

Onsdag denne uken kommer den prisbelønte forfatteren og tekstildesigneren Annemor Sundbø for holde foredrag for strikkeglade gjersdølinger (og andre som vil høre på).

Foredragene i regi av biblioteket pleier som regel å holde hus i lokalene i Øvrebygda, men denne gangen har de måttet se seg om etter større lokaler:

– Husflidslaget tror det kommer mange, og vil gjerne ha god plass, sier biblioteksjef Randi Lundvall i Gjerstad, og forteller at de har flyttet foredraget til Gjerstad Products på Brokelandsheia.

Nøster seg bakover i strikkehistorien

Det er altså Annemor Sundbø som kommer til Gjerstad på onsdag for å snakke om boken sin «Den store koftearven».

Og skal vi tro bokomtalen går hun grundig til verks for å finne ut hvor mønstrene på de kjente og kjære koftene våre stammer fra.

Med utgangspunkt i sin enorme samling av gamle strikkekofter vil Sundbø fortelle om hvordan hun har nøstet seg bakover i strikkehistorien, helt tilbake til de aller eldste fortellingene.

Boka og foredraget om Koftearven er en blanding av kulturhistorie, minner, myter og hypoteser, skriver Hobbyklubben på sine hjemmesider.

Samarbeider med lokale lag og foreninger

Lundvall forteller at foredraget er et samarbeid mellom folkebiblioteket i Gjerstad og Gjerstad og omegn Husflidslag, og at onsdagens arrangement faller på samme tidspunkt som de faste strikkekafeene.

– De som kommer må gjerne strikke mens de hører på, sier Lundvall, og legger til hun etterstreber å samarbeide med lokal lag og foreninger i kommunen.

– Neste arrangement er sammen med Gjerstad historielag om spøkelser i Gjerstad, sier hun.

Artikkeltags