Endelig fikk Camilla og Jim (9) strømmen tilbake!

TUNGVINT: - Det var kjedelig å ikke kunne se på tv, og jeg skulle veldig gjerne hatt vann, forteller Jim (9).

TUNGVINT: - Det var kjedelig å ikke kunne se på tv, og jeg skulle veldig gjerne hatt vann, forteller Jim (9).

Artikkelen er over 4 år gammel

Lørdag kveld gikk strømmen hos familien på to i Hesthagen ved Øysang. Først rett før fem i dag kom den tilbake.

DEL

STRØMBRUDDET HOS AGDER ENERGI Camilla Hødnebø Nygaard og sønnen Jim er blant de 506 abonnentene på Gjerneslandet som ikke har hatt strøm fra Agder Energi siden lørdag kveld. Mange sørlendinger var strømløse i helgen, men på Gjerneslandet (allerede fra før kjent som "Det mørke fastland"....)  i Risør kommune vedvarte problemet lenger enn alle andre steder langs kysten. Først rett over klokka halv fem i dag, tirsdag, kom strømmen tilbake hos Nygaard. Hun måtte mandag ta turen til Brokelandsheia for å skaffe seg nye forsyninger med enkel mat, telys og et provisorisk kjøleskap i form av en boks.

LES OGSÅ: Camilla måtte koke kaffe av smeltet snøvann

Glad strømmen er tilbake

Fjerdeklassingen Jim (9) forteller at det har vært litt kjedelig å ikke kunne se på tv mens strømmen har vært borte, og at han veldig gjerne skulle hatt vann.

- Det beste med å få strømmen tilbake er at vi får varme i gulvene og lys igjen. Ja, også at vi kan se på tv, da, sier Jim.

Flere uten strøm - fortsatt

Etter det mamma Camilla Hødnebø Nygaard kjenner til er det fortsatt flere innbyggere på Gjerneslandet som ikke har fått strømmen tilbake.

- For oss har det gått overraskende greit å være uten strøm, men vann har jeg virkelig savnet. Både til å vaske og til toalettbruk. Med tanke på de eldre synes jeg det er helt uhørt at det tar så lang tid før strømmen kommer tilbake. Det har tross alt ikke vært noen form for ekstremvær, sier Nygaard.

LES OGSÅ: Avviser at strømkollaps skyldes dårlig vedlikehold

-Når strømmen har vært borte så lenge har du krav på kompensasjon fra Agder Energi. Da må du selv ta kontakt med dem og be om det. Kommer du til å gjøre det?

- Ja, jeg kommer til å gjøre det. Og håper flest mulig gjør det. I håp om at det bidrar til bedre tider fremover. Kanskje de blir flinkere til linjerydding?

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken