Varsler strømbrudd de nærmeste dagene

Agder Energi Nett ber folk være forberedt på strømbrudd.

Agder Energi Nett ber folk være forberedt på strømbrudd. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Agder Energi Nett har satt inn ekstra beredskap fordi de venter at været vil føre til flere strømbrudd.

DEL

Fredag formiddag sendte Agder Energi Nett ut en pressemelding hvor de varsler potensielle nye strømbrudd de nærmeste dagene.

– Skogen er ustabil etter forrige runde med mye tung snø over Sørlandet. Trærne har flere steder stått nedtynget av snø, og etter en kald periode kommer det nå mer tung, våt snø, står det i pressemeldingen.

Det er ikke lenge siden 1805 strømkunder i Risør og Gjerstad måtte klare seg uten elektrisitet, da strømmen falt bort i midten av januar.

Lavtrykket beveger seg østover på Agder

Selskapet melder at de har satt inn ekstra beredskap for å håndtere det som måtte komme.

– Fredag morgen har det kommet opptil en halvmeter snø flere steder på Agder. Dette fører til at snøtunge trær utenfor ryddebeltet lener seg inntil, eventuelt brekker over, strømlinjene og forårsaker strømbrudd. Lavtrykket beveger seg østover, og Agder Energi Nett er forberedt på at det vil kunne oppstå strømbrudd flere steder etter hvert som været flytter seg, står det i meldingen.

– Vær forberedt

Agder Energi anbefaler folk å være godt forberedt dersom det skulle oppstå strømbrudd. De lister opp å ha alternative oppvarmingsmuligheter, lommelykter og stearinlys tilgjengelige, samt tappe opp vann dersom man er avhengige av strøm for å få vann.

– Ved hjelp av helikopterbefaringer den siste tiden er det registrert rundt 1500 områder hvor det er trær utenfor ryddebeltet som kan stå i fare for å velte over strømlinjene. På hvert sted kan det være fra ett til flere trær. Linjeryddere har kontinuerlig vært ute for å hogge disse trærne, for å forebygge strømbrudd, og dette arbeidet fortsetter til alle disse områdene er ryddet, skriver nettleverandøren, og minner samtidig om at man må kontakte kommunen eller nødetatene dersom det er fare for liv eller helse.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken