SV stiller liste alene

Selv om solidaritetsliste-initiativet strandet, så har SV klart å få åtte navn til å stille på liste. Her er partiets toppkandidat, Jonathan Rykkja Ibsen. (arkivfoto)

Selv om solidaritetsliste-initiativet strandet, så har SV klart å få åtte navn til å stille på liste. Her er partiets toppkandidat, Jonathan Rykkja Ibsen. (arkivfoto)

Artikkelen er over 5 år gammel

Initiativet på venstre flanke i Risør-politikken realiseres ikke.

DEL

Det er kun tre dager igjen til fristen for å levere inn liste til valget 2015 går ut. Man har på den politiske venstresiden i Risør jobbet intensivt de siste dagene for å få på plass en fellesliste mellom de to partiene SV og Rødt. Det maktet de ikke.

Initiativet kom på plass da de to partiene hver for seg annonserte at de ikke, med særlig sikkerhet, kunne si om de ville stille med valgliste i år.

Etter at Rødts Knut Henning Thygesen i våre spalter fortalte om utfordringen med å finne nye listetopper, kom de to partiene sammen med intensjon om å få på plass en såkalt solidaritetsliste.

Thygesen fortalte på tirsdag at man hadde gitt seg selv ut denne uken for å finne en løsning. Lørdag ettermiddag kunne Jonathan Rykkja Ibsen fortelle til Aust Agder Blad at forsøket hadde strandet.

-Vi klarte ikke finne en løsning der de to partiene i felleskap skulle stille en liste. Det var vanskelig å finne kandidater fra Rødt som ville stille, sier han.

Men helt fånyttes har ikke forsøket vært. SV vil nå stille egen liste i Risør.

-Vi har åtte navn på lista nå, så vi vil levere en liste før firsten går ut på tirsdag, sier han.

-Listas endelige form og rekkefølge er ikke klar enda, men den vil bli klar i løpet av helgen, tror Ibsen.

Du kan lese den komplette listen og reaksjoner i vår tirsdagsavis.

Artikkeltags