Gå til sidens hovedinnhold

– Svært gode grunner til å velge Risørhallen til vaksinering

Ordfører Per Kr. Lunden forstår at flere synes det er uheldig at vaksineringen i Risørhallen skaper problemer for barn og unge som ønsker å trene. Han understreker likevel at hallen er det lokalet som er best egnet til vaksineringen.

– Jeg forstår at mange synes det er uheldig at vaksinering mot covid-19 fortrenger barn og unge som skal trene i Risørhallen. Det er kommunens helseledelse som har valgt Risørhallen, med det jeg oppfatter som svært gode grunner. Likevel er min oppfordring at vi prøver å kombinere vaksineringen med best mulig bruk av hallen til idrett og trening, sier Per Kr. Lunden i en pressemelding som ble sendt ut onsdag kveld.

Mange krav

De er spesielt de som trener på torsdager som fortrenges av vaksineringen i noen uker.

– Så langt har kommunen bare tenkt å gjennomføre vaksinering på torsdager, men får vi svært mange vaksiner på en gang må vi muligens også bruke flere dager, inkludert helg. Flere lokaler har vært vurdert i forhold til strengt smittevern under vaksineringer med mulighet til å holde god avstand, sier Lunden.

Han forklarer at det må være separat inngang og utgang og lokalene må også ha universell utforming og godt lys og stabil varme. Det må være vann og en sted der helsepersonell kan trekke opp vaksiner i ro og fred.

– Garderober er også en fordel for helsepersonell og også de som skal få vaksine. Lokalene må også kunne skaleres og deles inn etter hvor mange vaksiner som gis, det kan bli opp til 150 i timen. Det er viktig at alle vaksiner benyttes og det må ordnes systemer som sikrer dette. Vi regner også med at en del kan være nervøse for å ta vaksinen og i alle fall trenger ro rundt hele situasjonen, som også omfatter å sitte igjen i minst 20 minutter etter at vaksinen er satt. I tillegg kommer behov for nok parkeringsplasser nær lokalene, sier han.

Har vurdert flere lokaler

Kommunens helseledelse har blant annet vurdert Risør rådhus, idrettsbygget, kommunehusets kantine, Frydenborgsenteret, samt noen alternative industrilokaler i tillegg til Risørhallen. Det viser seg at hallen er klart best egnet.

– Vi bør ta inn over oss at vaksineringen er en svært positiv hendelse. Det av avgjørende at vi får gjennomført vaksineringen så raskt og trygt som vi kan. Det legger grunnlag for oppmyking av smittevern og normalisering både i arbeid og fritid så raskt som mulig. Organisering av vaksinering, ikke minst større gruppevaksinering, er krevende å planlegge og gjennomføre og vi må velge de beste lokalene for å få dette til. Samtidig må vi lage et opplegg som skåner idrett og trening så mye som mulig. Det vil vi arbeide videre med i dagene og ukene som kommer, sier ordføreren.

Kommentarer til denne saken