Anette fra Laget svindlet av falsk «Tønsbergs Blad-journalist»: – Dritkjipt

Stavernfestivalen ble sparket igang onsdag ettermiddag - men flere håpefulle festivalgjengere fikk aldri billettene de hadde kjøpt til årets festival.

Stavernfestivalen ble sparket igang onsdag ettermiddag - men flere håpefulle festivalgjengere fikk aldri billettene de hadde kjøpt til årets festival. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Samme dagen som Stavernfestivalens synges og danses i gang, er det flere som sitter igjen hjemme, etter å ha blitt svindlet via sosiale medier.

DEL

En falsk profil under navnet Melissa Andersen er opprettet på Facebook, og har de siste dagene blitt brukt til å selge billetter til Stavernfestivalen. På Melissa Andersens profil står det at hun er ansatt som journalist i Tønsbergs Blad.

– Det jobber ikke og har aldri jobbet noen med det navnet i Tønsbergs Blad. Dette er nok en person som forsøker å svindle folk, opplyser TBs nyhetsredaktør, Erik Wold Aunemo.

Sendte penger – så ble det stille

Anette Sunde, fra Laget i Aust-Agder, brukte Stavernfestivalens Facebook-side for å forsøke å finne billetter til festivalen. Her kom hun i kontakt med Melissa Andersen.

– Hun pushet på at hun hadde flere som var interessert, og at jeg måtte skyndte meg, forteller Sunde.

I god tro overført Sunde penger til kontoen Melissa Andersen hadde oppgitt. Da billettene flere timer senere ikke hadde kommet på mail, slik som de hadde avtalt, begynte Sunde å bli bekymret.

– Jeg sendte henne flere meldinger men hun svarte ikke. Dette er dritkjipt, sier Sunde.

(Saken fortsetter under bildet)

– Virket troverdig

Anette Sunde innrømmer at det var naivt å satse på at handel gjennom sosiale medier kunne gå bra.

– Man vil helst tro det beste om folk, og hun virket virkelig troverdig. Men nå sier jeg bare at man aldri skal overføre penger før man har fått det man kjøper i hendene, sier hun.

Markedssjef i Stavernfestivalen, Claus Heiberg, blir ikke overrasket når han får høre om billettsvindelen.

– Det er alltid noen som vil svindle, og det er så synd at folk oppfører seg sånn, sier han.

Motivert av heftig billettsalg

Heiberg mener at det enorme salget av billetter til Stavernfestivalen kan føre til at svindlerne ser sitt snitt til å lure folk.

– Nå som festivalen er utsolgt så er det nok mange som utnytter seg av dette og forsøker å svindle folk, sier han.

Etter at Stavernfestivalen avsluttes for i år vil Heiberg gå videre med billettsvindelen til politiet. I mellomtiden råder han folk til å unngå sosiale medier som arena for netthandel.

– Det er bedre å satse på trygg handel, som for eksempel Ticketmaster, sier han.

Slik ser Melissa Andersens Facebook-profil ut. Her står det at hun er journalist i Tønsbergs Blad og at hun har studert medier og kommunikasjon ved Nøtterøy videregående skole.

Slik ser Melissa Andersens Facebook-profil ut. Her står det at hun er journalist i Tønsbergs Blad og at hun har studert medier og kommunikasjon ved Nøtterøy videregående skole. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken