Gjerstad-brødre testet VM-løypa – Magnus (15) til topps i klatrekonkurranse

FIKK PRØVE LØYPA: Magnus (t.v.) og Halvor Sørbø fikk tråkke gjennom løypa de store heltene skal kjempe om VM-medaljer i denne helgen.

FIKK PRØVE LØYPA: Magnus (t.v.) og Halvor Sørbø fikk tråkke gjennom løypa de store heltene skal kjempe om VM-medaljer i denne helgen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Halvor og Magnus Sørbø tråkket gjennom runden der de store stjernene kjemper om seier i ukens Sykkel-VM i Bergen.

DEL

Sykkelfans fra hele verden reiser til Bergen i disse dager for å få med seg Sykkel-VM, også mange entusiaster fra Gjerstad og Risør. Arrangørene hadde lagt opp til publikumsrittet «Race to celebrate» på hviledagen torsdag.

Og Gjerstad-brødrene Halvor (13) og Magnus Sørbø (15) benyttet sjansene til å teste løypene. Yngstebror fikk seg én runde på 19 kilometer.

– Det var veldig gøy, og det var en hard løype. Det var første gang jeg kjørte på brostein, så det var hardt. Det var faktisk også første gang jeg syklet i tunnel, forteller Halvor.

Magnus syklet to runder på 19 kilometer og var klatrekonkurransen «The Salmon Race» opp Salmon Hill, hvor VM-fellesstarten ventelig avgjøres søndag. Der klinte han til med seier i 15-16-årsklassen – og kunne gå til topps på pallen tempovinner Tom Dumoulin besteg ett døgn tidligere.

– Det gikk ganske rolig opp i starten, men på slutten ble det en liten spurt, der jeg var rett foran nestemann. Ellers var det en krevende løype, for det er mye å tenke på når man kjører midt i byen. Brosteinen og de hvite stripene i veien blir også veldig glatte når det regner, forteller Magnus.

Resten av helgen settes sykkelen vekk og VM-stjernene skal heies frem gjennom helgen. Sørbø-brødrene tror på norsk jubel i Bergen.

– Jeg tror faktisk Edvald Boasson Hagen vinner, for Salmon Hill kommer til å være så hard at mange av spurterne faller av etter hvert, mener Magnus.

KLEDD I LAKSEFARFER: Magnus Sørbø fikk laksetrøyen etter å ha vunnet The Salmon Race opp Salmon Hill.

KLEDD I LAKSEFARFER: Magnus Sørbø fikk laksetrøyen etter å ha vunnet The Salmon Race opp Salmon Hill. Foto:

Artikkeltags