Gjersdølinger markerte seg i internasjonalt ritt

AKTIV FERIE: Fire syklister fra Gjerstad IL deltok på etapperitt over seks dager i Sverige. Fra venstre: Magnus Sørbø, Ole Jørgen Gryting Hafredal, Erling Gryting Hafredal og Halvor Sørbø.

AKTIV FERIE: Fire syklister fra Gjerstad IL deltok på etapperitt over seks dager i Sverige. Fra venstre: Magnus Sørbø, Ole Jørgen Gryting Hafredal, Erling Gryting Hafredal og Halvor Sørbø. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

En ung firkløver fra Gjerstad markerte seg med en rekke sterke resultater i etapperittet U6 Cycle Tour i Sverige forrige uke.

DEL

Over seks etapper fra mandag til lørdag forrige uke gjorde fire gjersdølinger det meget sterkt mot internasjonal konkurranse i U6 Cycle Tour i Tidaholm.

Halvor Sørbø endte på en tiendeplass sammenlagt i 13-14-årsklassen, bare ett minutt og 45 sekunder bak vinneren Casper Rønning fra Horten OCK. 14-åringens beste enkeltresultat var sjetteplassen han tok på torsdagens gateritt.

– Det har vært en bra uke. På ukens siste etappe kjørte jeg en av mine beste tempoer hittil i år. Det ble en tolvteplass, og jeg er godt fornøyd med tiendeplass sammenlagt. Jeg skulle gjerne hatt en litt bedre plassering, men jeg er likevel godt fornøyd med uken, sier Sørbø.

Syklet for Region Sør

Magnus Sørbø ble nummer elleve sammenlagt i 15-16-årsklassen, der han kjørte med Gjerstad IL på brystet, men var en del av regionslaget til Agder og Rogalands sykkelkrets.

16-åringen var drøyt to og et halvt minutt bak vinneren, danske Carl Jørgensen, etter seks dager på svensk landevei.

– Jeg kjenner at kroppen er i bra slag. Ellevteplass sammenlagt av 130 startende er et greit resultat. Det var spesielt gildt å vise at jeg kan kjøre fort i prologen og på den avsluttende tempoetappen etter å ha brukt mye krefter for laget. Det er blitt mange kilometer med tauing og blitt kjørt spurtopptrekk, så det var gledelig at vi klarte en andreplass i lagkonkurransen, oppsummerer Magnus Sørbø.

Debutanter bet fra seg

I tillegg var brødrene Ole Jørgen og Erling Gryting Hafredal med i U6 for aller første gang.

Begge startet i klassen for ti til tolv år. Nivået er høyt og Erling var spent på om han ville klare å holde følge med tempoet i klassen. I forhold til de aller beste er det litt å gå på ennå. Av de seks etappene var han mest fornøyd med prologen (11.) og gaterittet (9.). Han holdt også følge med feltet helt til de siste hundre meterne på femte etappen, men stivnet i spurten. Totalt sett var unggutten fornøyd og inspirert til å fortsette.

Ole Jørgen syklet som eneste tiåring i samme klasse som storebror, og visste på forhånd at det kom til å bli vanskelig å holde følge med de eldre guttene. Målet var derfor å fullføre alle etappene og å ha det moro. Det klarte han, og fikk til slutt også pokalen for å ha fullført. Han er allerde klar til start igjen i 2019.

I herreklassen endte Grenland SK-rytter Erling Homme (20) fra Risør på 39. plass sammenlagt av 108 deltakere i klassen. Han endte fire minutter og 41 sekunder bak vinneren. Hommes beste enkeltresultat var en 44. plass på den nest siste etappen.

Artikkeltags