Gjerstad-brødre fikk fylkets idrettsstipend

Magnus Sørbø (t.v.) og Halvor Sørbø (t.h.) fikk stipend og blomster av fylkesordfører Gro Bråten (midten).

Magnus Sørbø (t.v.) og Halvor Sørbø (t.h.) fikk stipend og blomster av fylkesordfører Gro Bråten (midten). Foto:

Halvor (15) og Magnus Sørbø (17) fikk 20.000 kroner hver av Aust-Agder fylkeskommune.

DEL

De lovende sykkelbrødrene Halvor og Magnus Sørbø fra Fiane ble torsdag tildelt Aust-Agder fylkeskommunes idrettsstipend, skriver iGjerstad.no.

De aerodynamiske sykkeldraktene var byttet ut med finstasen da stipendet på 20.000 kroner ble tildelt av fylkesordfører Gro Bråten i Arendal kulturhus.

Storebror Magnus er ferdig med sin første sesong som junior, der han tidligere i år fikk debuten på landslaget i Paris-Roubaix. 17-åringen fikk også med seg en NM-bronse med sitt nye lag, Ringerike SK, på lagtempo. I fjor vant han også norgescupen sammenlagt i sykkelcross.

– Det var selvfølgelig veldig stas å få stipend. Det er en dyr idrett som jeg har valgt å drive med, utstyr koster. Så pengene kommer veldig godt med, sier Magnus Sørbø til Aust-Agder Blad.

Halvor har også hatt en innholdsrik sesong. Internasjonalt har det blitt flere imponerende resultater for Region Øst NTG, som også har vunnet lagkonkurransen i store ritt i utlandet. I høst har han også prøvd seg i sykkelcross, der han blant annet tok en fjerdeplass under NM i Bærum for drøyt to uker siden. 15-åringen har også pallplassering i norgescupen.

– Stipendet hjelper veldig med tanke på satsingen min. Det koster å drive med idrett, og det er veldig fint at fylkeskommunen er med på å realisere målene mine. Det var en fin kveld med mange gode innslag og god mat. Jeg koste meg, sier Halvor Sørbø til Aust-Agder Blad.

Artikkeltags