Magnus (13) avsluttet tredagersritt med solobrudd og seier

STERK AVSLUTNING: Magnus Sørbø (midten) er ett år yngre enn mange av sine konkurrenter, men var aller sterkest på søndagens fellesstart i Roserittet i Re.

STERK AVSLUTNING: Magnus Sørbø (midten) er ett år yngre enn mange av sine konkurrenter, men var aller sterkest på søndagens fellesstart i Roserittet i Re. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Magnus Sørbø fra Gjerstad i hvit ungdomstrøye gikk alene i brudd og kom først over målstreken i Roserittet.

DEL

– Ingen ville dra i starten og det var bare lurekjøring. Da valgte jeg å rykke fra etter en og en halv runde. Jeg fikk en stor luke, forteller Magnus Sørbø til Aust-Agder Blad søndag.

13-åringens forsprang til konkurrentene var på hele 35 sekunder i søndagens avsluttende etappe i tredagersrittet Roserittet i Vestfold.

– Men det var sterk motvind, så jeg begynte å angre litt på at jeg gikk i bruddet, ler den unge gjersdølingen.

Magnus Sørbø, som sykler i klassen 13-14 år, holdt imidlertid unna og krysset målgangen ni sekunder foran nærmeste konkurrent.

Hvit ungdomstrøye

– Jeg er kanonfornøyd med Roserittet. Det var mange av de beste 13- og 14-åringene i landet som er med. Derfor hadde jeg egentlig ikke noen store forhåpninger for rittet, innrømmer Sørbø, som syklet i rittets hvite ungdomstrøye lørdag og søndag.

– Det er den beste 13-åringen sammenlagt som bærer. Jeg lånte den riktignok av en annen 13-åring, men han syklet allerede i gult, forklarer Sørbø, som altså hevder seg mot gutter som er ett år eldre.

Veltet

Ungutten tok en sjetteplass på fredagens tempo og ble nummer ni på lørdagens fellesstart. Sammenlagt kom han på femteplass.

– Tempoen var jeg helt greit fornøyd med. Lørdag hang jeg bra med, men veltet i en motbakke. Jeg fikk kjørte meg opp til feltet igjen, men da de rykket var jeg ferdig, sier Sørbø, som etter hvert vil konsentrere seg mer og mer om lengrennsesongen.

Lillebror Halvor Sørbø var med på etappene lørdag og søndag i klassen 11-12 år og tok henholdsvis 17. og 20. plass.

– Veldig fornøyd

Erling Homme fra Risør ble nummer ni søndag, etter å ha kommet på 22. plass på fredagens tempoetappe og 11. plass på lørdagens fellesstart. Det betyr en sjetteplass sammenlagt.

– Jeg er veldig fornøyd med Roserittet. Tempoen på fredag var bra. Etter å ha hatt litt problemer med å finne formen så fungerte det endelig. Lørdagen fungerte det veldig fint. I regn og åtte grader ble det kjørt lagtaktikk for meg inn bakkene og jeg satt med hovedfeltet inn, oppsummerer Homme.

– Søndag fungerte det også bra og jeg lå i feltet og hadde et par bruddforsøk underveis. Jeg kom inn med et sterkt redusert hovedfelt, fortsetter han.

Klar for norgescup

Det deltok over sytti ryttere i junioklassen, hvor 17-åringe Homme deltok. Neste helg er det norgescup i Bergen. Der har han forventninger til seg selv.

– Jeg tror det er en løype som kan passe meg bra. Hvis jeg har dagen så tror jeg topp ti er mulig, sier Homme, som før rittet hadde fått seg ny sykkel.

– Den har jeg fått etter en avtale med Willy (Thorsen) på Intersport. Jeg er veldig godt fornøyd, sier Homme.

Hjelperytter

Turid Hagelia Korshavn fra Gjerstad og Marie Ommundsen fra Risør kom inn på lik tid på sjetteplass søndag i kvinneklassen for seniorer. Førstnevnte ble søndag brukt som hjelperytter og var delaktig i at lagvenninnene fra Grimstad SK, Camilla Ellefsen og Birgitte Ravndal, ble nummer en og to sammenlagt.

Les også: Vant to temporitt på under ett døgn

I sammendraget ble det en en fjerdeplass på Korshavn, mens Ommundsen ikke kom med på den listen ettersom hun sto over lørdagens fellesstart. Hun syklet i stedet 2-mila i Oslo. Ommundsen vant fredagens tempo foran Korshavn, som hadde en tung dag på lørdag med femteplass og over femten minutter bak vinneren.

Per Eskeland fra Gjerstad syklet søndagens fellesstart i seniorklassen for menn. Han kom på 18. plass i et meget sterkt felt.

Artikkeltags