Ungdomsmesterskapet (UM) regnes som et NM for aldersbestemte klasser, og årets mesterskap gikk i Porsgrunn med fire deltakere fra Gjerstad IL som alle gjorde det meget skarpt.

I 16-årsklassen tok Magnus Sørbø bronsemedalje på tempoetappen. Han kom i mål et drøyt halvminutt etter vinneren, Johannes Staune-Mittet fra Lillehammer.

– Jeg kjørte sesongens beste tempo, sier Sørbø til Aust-Agder Blad.

Pallen begge dager

På søndagens fellesstart var han med i spurten om seieren og tok sølvet.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg greide å komme meg på pallen begge dager. Det er det viktigste rittet i sesongen, så det er veldig gildt. Jeg satt veldig bra med i fellesstarten, oppsummerer Sørbø, som i høst startet på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) i Bærum.

Nå blir det noen ukers pause, før sesongen for sykkelcross starter.

Spurtet om medalje

Halvor Sørbø i 14-årsklassen tråkket inn til niendeplass på tempoen, et drøyt minutt opp til vinneren. På fellesstarten satt han med helt inn og var med å spurte om medaljene. Han ble til slutt nummer fem.

– Tempoen var ikke spesielt bra. Jeg har slitt med forkjølelse den siste uken, så jeg kunne ikke forvente at det skulle gå så bra. Takket være tempoen fikk jeg den gjennomkjøringen jeg trengte til fellesstarten, og satt med teten hele tiden. Det var en ganske hard løype og i mål spurtet jeg inn til femteplass, som jeg er fornøyd med, oppsummerer han.

I tolvårsklassen deltok Erling Gryting Hafredal og Noah Libekk Haugen på lørdagens tempo. Hafredal kom inn på tiendeplass med drøyt to minutter opp til vinneren, mens Haugen fulgte på 18. plass. Han hadde i overkant av fire minutter opp til førsteplassen.