Stakk fra hovedfeltet og kom alene til mål

AVSLUTTER I RISØR: Per Eskeland sykler Risørrittet i slutten av måneden. Da er samtidig sesongen over for gjersdølingen. Her under Risørrittet i 2013.

AVSLUTTER I RISØR: Per Eskeland sykler Risørrittet i slutten av måneden. Da er samtidig sesongen over for gjersdølingen. Her under Risørrittet i 2013. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Per Eskeland fra Gjerstad var overlegen i Høsttråkken søndag. Nå sikter han mot Risørrittet.

DEL

Det nærmer seg sesongslutt for sykkelrytter Per Eskeland.

– Høsttråkken i Grimstad var mitt nest siste ritt for sesongen. Det ble åtte mil i skikkelig møkkavær, sier han til Aust-Agder Blad.

– Det gikk litt i rykk og napp fra start, men det ble etter hvert etablert et brudd. Vi hentet det nesten inn ved flere anledninger, men det fikk lov til å gå i cirka fem mil, fortsetter han.

Solo til mål

Etter hvert valgte gjersdølingen å stikke av gårde på egenhånd.

– Med cirka to til to og en halv mil igjen støtet jeg fra feltet og kjørte solo til mål. Det var tungt, men jeg klarte å presse godt, forteller Eskeland, som de to siste årene har syklet for Kristiansand CK.

Førsteplassen i Høsttråkken føyer seg dermed inn i rekken av seiere i Søgne Grand Prix, Herefoss Rundt, FOCC Bånn Gass og Sentrumsrittet i Tvedestrand i år.

Snart pause

Per Eskeland har bare ett ritt igjen å sykle før 2015-sesongen er over.

– Det er Risørrittet som står igjen på kalenderen, og det er høstens høydepunkt. Jeg håper mange tar turen for å kjøre dette fantastiske rittet i Risør. Rittet har etablert seg som et avslutningsritti miljøet, med flotte rammer og premier, mener Eskeland.

Risørrittet arrangeres i anledning Risør Festuke lørdag 26. september.

Artikkeltags