Eskeland avgjorde på oppløpet: Spurtet til topps i Bånn Gass

JUBELBRØLET: Per Eskeland vant Bånn Gass på Fevik andre påskedag.

JUBELBRØLET: Per Eskeland vant Bånn Gass på Fevik andre påskedag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Per Eskeland (37) kom av gårde i tomannsbruddet som gjorde opp om seieren i Bånn Gass på Fevik.

DEL

Per Eskeland fra Gjerstad vant Bånn Gass på Fevik i Grimstad mandag etter å ha spurtslått Jon-Anders Bekken fra Tønsberg CK.

Eskeland og Bekken kom seg av gårde ved Landvik med 20 kilometer igjen til mål.

– Vi jobbet greit sammen. Gruppen bak tok litt innpå mot slutten. Jeg kan ikke si vi hadde full kontroll, men vi hadde et gir til om vi måtte. Det går fort når et stort felt kommer, så vi var ikke sikre før de siste kilometerne, sier Eskeland til Aust-Agder Blad.

Gjersdølingen hadde de nødvendige centimeterne på sin side i en jevn spurt.

Ventet på bruddforsøket

Eskeland og Gjerstad IL-laget hadde planer om å få til en brudd, men løypen gjør det vanskelig å komme av gårde.

– Det er et parti av løypen som er litt teknisk og med litt motbakke. Det var noen kilometer der vi bestemte oss for å sette inn støtet. Da kjørte resten av gutta hardt for å strekke resten av feltet, så var det to-tre av oss som skulle komme av gårde, sier Eskeland.

Det populære rittet går over 77 kilometer fra Fevik Senter, til Lillesand og tilbake til Fevik Senter. Per Eskeland vant også rittet i 2015.

– Det er et superritt. Jeg må gi kodus til Fevik og Bånn Gass-gjengen som arrangerer det. FOCC (Fevik og Omegn Cycle Club) er et utrolig bra ritt, sikkert og bra organisert. Det er sabla moro med en kompakt avslutning med masse folk og veldig mye show. Jeg håper det blir noe av neste år også, sier Eskeland.

GIL-rytter på tiendeplass

Hans-Tore Ebeltoft Andersen fra Vennesla ble nest beste Gjerstad IL-rytter på en tiendeplass. Andersen, som for øvrig ble første «Kongen av Kranbakken» i nå nedlagte Risør Grand Prix i 2017, kom inn sammen med hovedfeltet, 16 sekunder bak Eskeland.

I den samme gruppen fulgte Gjerstad IL-rytter Jørgen R. Hodnebrog fra Grimstad, som vant den forrige utgaven av Bånn Gass i 2017, på 14. plass. Gjerstad IL-syklist Brede Høygilt fra Grimstad kom inn i en gruppe et halvminutt etter Eskeland.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken