Her kan Magnus (13) juble for seier i Risørrittet

KUNNE JUBLE: Magnus Sørbø fra Gjerstad var aller raskest på korte løypen under Risørrittet. Dermed ble sykkelsesongen avsluttet med en seier.

KUNNE JUBLE: Magnus Sørbø fra Gjerstad var aller raskest på korte løypen under Risørrittet. Dermed ble sykkelsesongen avsluttet med en seier. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det var en ung gjersdøling som stakk av med seieren på den ene distansen i Risørrittet.

DEL

– Det var altfor hardt, smiler Magnus Sørbø etter å ha vunnet den korte løypen på fem runder på Risørrittet lørdag ettermiddag.

Fem runder betyr fem ganger opp Urbakken, som har en gjennomsnittsstigning på 17 prosent.

Se også: Bildeserie fra Risørrittet

Det ble spennende for publikum i Risør sentrum da det hele ble spurt mellom Magnus Sørbø og Trond Aarstad. Det var imidlertid den unge gjersdølingen som var sterkest og vant med fire tiendeler. På tredjeplass fulgte Bjørn-Kåre Huseby.

Først inn i Urheia

– Før den siste runden hadde jeg bestemt meg for å ligge først inn på stien i Urheia, for der kommer man ikke forbi. Da jeg kom først inn på det korte oppløpet skjønte jeg at jeg ville vinne, sier Sørbø, som hadde vinnertiden på 31:18.

I kvinneklassen vant Ida Sofie Huseby foran Linda Irene Huseby og Torill Håensli, mens det på den lange løypen på ti runder kun var Turid Hagelia Korshavn fra Gjerstad som stilte til start. Hun syklet inn på tiden 01:01:40, som var sjette beste tid totalt.

Lokal duo på pallen

I herreklassen ble det rått parti, for Torleif Kleppe vant drøye tre minutter foran andremann med tiden 57:09. Og de to siste plassene på pallene ble tøff konkurranse mellom risørguttene Erling Homme og Stian Hansen. Homme tok til slutt andreplass.

– Det var kanskje den verste dagen på sykkelen denne sesongen. Det var moro å delta og se folk langs løypen, men jeg hadde ingen god dag, sier 17-årige Homme.

Mens den totalte deltakelsen var mindre i år sammenlignet med i fjor, kunne arrangørene glede seg over stort oppmøte på barnerittet Tour de Risør tidligere på ettermiddagen.

Les mer om Risørrittet og Risør Festuke i tirsdagens papirutgave av Aust-Agder Blad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken