Kongen av Kranbakken

I GRØNT: Hans-Tore Ebeltoft Andersen fra Lund CK og Vennesla var best i Kranbakken. Han ble belønnet med den grønne bakkespurttrøya av Willy Thorsen fra Risør Festuke.

I GRØNT: Hans-Tore Ebeltoft Andersen fra Lund CK og Vennesla var best i Kranbakken. Han ble belønnet med den grønne bakkespurttrøya av Willy Thorsen fra Risør Festuke. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Hans-Tore Ebeltoft Andersen kunne ikle seg den grønne trøya etter Risør Grand Prix.

DEL

– Vi kan kalle det en bakkespurttrøye, fastslår Hans-Tore Ebeltoft Andersen fra Lund CK og Vennesla etter å ha vunnet den grønne trøya i den første utgaven av Risør Grand Prix lørdag ettermiddag.

Han hadde tatt turen til Risør med et klart mål om ikke å komme tomhendt hjem. På runde to, tre og fire var det en innlagt spurt hundre meter etter Kranbakken.

– Jeg hadde egentlig ingen planer på den andre runden, for jeg syntes det ble for tidlig, men jeg kom plutselig langt frem og ble nummer fire. Jeg følte meg veldig god i bakken i dag, sier Andersen, som virkelig klinte til på de to neste rundene.

Han var først til å krysse streken på den innlagte spurten på både runde tre og fire. Det gjorde at han kunne ikle seg den grønne trøya på scenen på Torvet etter rittet.

Andersen ble nummer åtte i selve rittet.

Han er full av lovord om gaterittet, som ble arrangert for første gang.

– Det var veldig bra. Sikkerheten var på topp med godt vakthold langs løypa. I tillegg var det bra med publikum. Det var lagt skikkelig godt opp, og det er noe vi amatørsyklister verdsetter virkelig høyt, sier den tidligere eliterytteren.

– Det var også en veldig tøff og teknisk krevende løype, legger Andersen til.

Artikkeltags