– Det var en veldig god avslutning på en god sesong, sier Elias Spikseth fra Larvik og Asker CK etter lørdagens seier i Risør Grand Prix, som er en del av Risør Festuke.

Etter det nesten femti kilometer lange gaterittet i sentrum av Risør, med blant annet tolv ganger opp Kranbakken, var det Spikseth som kunne reise høyrearmen over hjelmen og juble for seier.

Stakk i motvinden

Spikseth vant 37 sekunder foran Sindre Bjerkestrand Haugsvær fra IK Hero og Marius Blålid fra Sandefjord CK.

– Det gikk en gruppe på seks ryttere, men den var jeg ikke med i. Halvveis ut i rittet syklet jeg meg opp til gruppa. Jeg kjørte med dem frem til det var en runde igjen. Da fikk jeg en luke i motvinden inn Solsiden og holdt unna, oppsummerer Spikseth overfor like etter målgang.

Se også: Resultater fra Risør Grand Prix (ekstern lenke)

– Kult ritt

Spikseth skulle egentlig syklet Oslofjord Grand Finale i Sandefjord, men få deltakere gjorde at vestfoldingene avlyste rittet. Det gjorde at Spikseth, som ble nummer fire i norgescupen sammelagt i år, og noen av landets beste landeveisryttere dro til Risør i stedet.

– Det var et utrolig kult ritt, sier Spikseth, som tror Risør Grand Prix kan bli en del av kalenderen til mange aktive ryttere.

– Mange kommer nok til å snakke om dette rittet til andre, slik at det kommer enda flere neste år, sier han.