Kjære Bård Nylund.

Tusen takk for innlegget ditt. I motsetning til hva man kanskje skulle tro opplever jeg dette som et konstruktivt bidrag til det vi alle ønsker: Nemlig å gjøre Aust-Agder Blad bedre.

Ansvaret for kvaliteten på avisa er mitt. Jeg ble ansatt i sommer og har jobbet hardt med å skaffe en oversikt over hva som er bra og hva som ikke er bra med avisa jeg allerede nå er blitt svært glad i.

Tallene våre viser at over ganske lang tid har leserne i området gått fra å være lidenskapelige tilhengere av avisa til å bli likegyldige, slik også Nylund antyder i sitt innlegg.

Det akter jeg å gjøre noe med. Men i dette arbeidet skjer det helt sikkert feilvurderinger, det skjer endringer som er uønsket og det hender vi ikke klarer å gjøre arbeidet vårt godt nok.

Men det vi er krystallklare på er at når leserne ikke er fornøyd med avisa, så er det ikke leserne det er noe galt med. Da må vi ta grep og forbedre kvaliteten.

Framover nå vil du som leser Aust-Agder Blad merke vesentlige forandringer. Og du vil, håper vi, merke også klare forbedringer.

Utfordringen som hele pressen i Norge, ja også internasjonalt, står i er at unge mennesker ønsker helst nyhetene digitalt, mens litt mer voksne avislesere ønsker fortsatt å få nyhetene, spesielt lokalnyhetene, på papir.

Vår avis skal klare begge deler. Vi ønsker å nå de yngre lesergruppene digitalt, men vil samtidig ta godt vare på våre trofaste lesere som har vært med oss i mange tiår.

Det jeg garanterer er at vi slett ikke avfeier kritikken. Vi tar den til oss. Ikke for å bli nedtrykte og deprimerte, men for å bli bedre. Ansvaret for dette er mitt. Det er et ansvar jeg føler på. Og jeg vil gjerne møte dere som er glad i Aust-Agder Blad.

Vi inviterer derfor til et åpent møte om avisa vår i Risør. Vi kommer snart tilbake med tid og sted.