– Taxisjåførene kan avvise passasjerer som er på vei til koronatesting

Ordfører Per Kr. Lunden opplyser at taxier ikke skal brukes av folk som har mistanke om eller symptomer på covid-19.

DEL

– I slike situasjoner må egen bil benyttes eller man må avtale at noen i samme husstand kjører og at det praktiseres så strengt smittevern som mulig. De som ikke har noen mulighet for egen transport, må melde dette når avtale om testing gjøres hos fastlege eller ved luftveisklinikken. Kommunen vil da finne løsninger slik at testen kan tas på en trygg måte, opplyser Per Kr. Lunden i en pressemelding.

Han opplyser at drosjene i Risør er svært viktig for en rekke mennesker som skal fraktes på skole, arbeid og til ulike helseinstitusjoner, og at flere av dem som bruker taxi tilhører risikogruppen.

– Selv med strengt smittevern og vasking og spriting av bil innvending, kan drosjer bli et sted for smittespredning. Smittefaren gjelder også drosjesjåførene som frakter mange mennesker i bilene i løpet av en dag. Det er derfor så viktig at mennesker med mistanke om covid-19-smitte ikke bruker drosje. Jeg har tatt opp saken i dialog med drosjenæringen i Risør og kommuneoverlegen. Drosjesentralen har full rett til å spørre om kjøringen gjelder testing for covid-19 og de har rett til å avvise passasjerer som har mistanke om eller symptomer på covid-19, sier Lunden.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken