Gå til sidens hovedinnhold

Teaterforestilling i Risør avlyst på grunn av smitte i Oslo

Den kritikerroste komedien «Pang!», som Riksteatret skulle spilt i Risørhuset den 18. februar, er avlyst på grunn av skjerpede smitteverntiltak i Oslo.

Pang!, som er spilt på scener over hele Europa, skulle endelig oppleves i Risør, men slik gikk det altså ikke.

– Vinteren har vært preget av skjerpede smitteverntiltak i Oslo-regionen og lokale utbrudd med stengte kulturhus på flere av Riksteatrets spillesteder. Dermed har prøvene i Oslo blitt kraftig forsinket og planlegging av turné har vært krevende, sier informasjonsrådgiver Helge Rekdal i Riksteatret.

– Som et resultat av dette har vi dessverre sett oss nødt til å utsette turnéstart på forestillingen Pang! og avlyse forestillingene i første del av turneen, sier han.

Rekdal tror det er små sjanser for at Pang! vil bli satt opp i Risør ved en annen anledning.

– Ifølge de planer som nå foreligger vil nok forestillingen dessverre ikke komme tilbake til Risør senere, sier han.

Resten av Riksteatrets program i Risør er foreløpig uberørt av avlysningen. Forestillingene 23. mars og 10. april vil gå etter planen om ikke noe uforutsett skulle skje.

– Både «Eg snakkar om eg snakkar om det heile tida» og «Høna, Egget og Reven» skal i utgangspunktet vises i Risør på de oppgitte datoer. I disse tider må man imidlertid ta alle forbehold i forhold til utviklingen av smittesituasjonen både lokalt og nasjonalt, sier Rekdal.

Riksteatret har vært helt stengt tidligere i vinter, men nå er prøvene i gang igjen.

– Vi er på turné med Peer Gynt og viser forestillingen der lokale smittemyndigheter tillater at vi spiller, forteller informasjonsrådgiverern.

Kommentarer til denne saken